Wołowina adobo

986 kliknięć
25.09.2014
blog: Magazyn Kuchenny

Przepis: Wołowina adobo

Adobo – marynowane, a następnie duszone w octowej zalewie mięso jest jedną z popularniejszych potraw kuchni filipińskiej. I jednocześnie jedną z moich ulubionych. Można w ten sposób przyrządzić wołowinę, wieprzowinę lub kurczaka, albo pomieszać dwa rodzaje mięs – kurczaka z wieprzowiną. Mięso wychodzi tak miękkie i delikatne, że nie będzie do jego jedzenia potrzebować noża. Noża zresztą raczej się na Filipinach nie używa, w...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    dagooshya
    dagooshya
    Wołowina adobo
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wołowina adobo

    Wołowina adobo 700

    Magdalena Poniewierska
    Magdalena Poniewierska
    WOŁOWINA
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    WOŁOWINA

    WOŁOWINA 7884

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia
    Duszona wołowina
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Duszona wołowina

    Duszona wołowina 3013

    smakikuchenne
    smakikuchenne
    Pieczona wołowina
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczona wołowina

    Pieczona wołowina 2664

    molka
    molka
    Tatar z wołowiny
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tatar z wołowiny

    Tatar z wołowiny 2439

    uw-aga-gotuje
    uw-aga-gotuje
    Wołowina
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wołowina

    Wołowina 4783

    renatar
    renatar
    Duszona wołowina
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Duszona wołowina

    Duszona wołowina 15081

    lutka40
    lutka40
    Wołowina
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wołowina

    Wołowina 1716

    Kasieńka
    Kasieńka
    Policzki wołowe
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Policzki wołowe

    Policzki wołowe 9026

    Beata
    Beata
    Wołowina adobo
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wołowina adobo

    Wołowina adobo 986