Wołowina po burgundzku i kolejna odsłona szycia

126 kliknięć
23.11.2011
blog: w Słonecznym świecie...

Przepis: Wołowina po burgundzku i kolejna odsłona szycia

1,5 kg wołowiny bez kości 1 butelka czerwonego wytrawnego wina 3-4 łyżku przecieru pomidorowego 2 szklanki bulionu wołowego Sposób przygotowania: Wołowinę pokroiłam w grubszą kostkę ok. 3x3. Następnie trzeba Wrzucić ją do garnka razem z przyprawami i zalać butelką czerwonego wina. Przykryć i wstawić na noc do lodówki. Ma to na celu zmiękczenie mięsa. Następnego dnia przy pomocy łyżki cedzakowej wyjęłam mięso, marynata...

Zobacz także przepisy na:

    KUKBUK
    KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KUKBUK
    Jak zrobić wołowinę po burgundzku?

    Jak zrobić wołowinę po burgundzku? 9

     w sezonie
    w sezonie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    w sezonie...
    wołowina po burgundzku

    wołowina po burgundzku 85

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Makaron z wołowiną po burgundzku

    Makaron z wołowiną po burgundzku 287

    Crummblle
    Crummblle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Chili & Tonka
    “Oui, Chef!”

    “Oui, Chef!” 270

    KUKBUK
    KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KUKBUK
    Przepis na wołowinę po burgundzku

    Przepis na wołowinę po burgundzku 5