Wywar na  kościach z pieczonej gęsi

193 kliknięcia
10.11.2014
blog: Stare Gary

Przepis: Wywar na kościach z pieczonej gęsi

Piekliście gęś? Zostało dużo kości? A może macie jeszcze gęsią szyję? Szkoda to wszystko wyrzucić. Na takich kościach można przygotować bardzo dobry bulion, stanowiący świetną bazę dla zup. Można też zjeść bulion po prostu z lanymi kluskami lub makaronem. składniki: korpus i wszelkie pozostałości z upieczonej gęsi + ew szyja 2 marchewki 3 - 4 pietruszki 1 mały seler lub 1/2 dużego 2 duże cebule 1 duży lub 2 mniejsze pory...

Zobacz także przepisy na:

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Pieczone udka z gęsi

    Pieczone udka z gęsi 14275

    Mątewka
    Mątewka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne algorytmy
    Pasztet z gęsi

    Pasztet z gęsi 8874

    Shabbyeat
    Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ShabbyEat
    Pasztet z gęsi

    Pasztet z gęsi 4527

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Pierś gęsi w winie

    Pierś gęsi w winie 15427

    Brenia
    Brenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Breni
    Rillettes z kaczki

    Rillettes z kaczki 230

    bernika
    bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moj kulinarny pamiętnik
    Pieczona gęś

    Pieczona gęś 6698

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Wywar na  kościach z pieczonej gęsi

    Wywar na kościach z pieczonej gęsi 193