Wywar na  kościach z pieczonej gęsi

173 kliknięcia
10.11.2014
blog: Stare Gary

Wywar na kościach z pieczonej gęsi

Piekliście gęś? Zostało dużo kości? A może macie jeszcze gęsią szyję? Szkoda to wszystko wyrzucić. Na takich kościach można przygotować bardzo dobry bulion, stanowiący świetną bazę dla zup. Można też zjeść bulion po prostu z lanymi kluskami lub makaronem. składniki: korpus i wszelkie pozostałości z upieczonej gęsi + ew szyja 2 marchewki 3 - 4 pietruszki 1 mały seler lub 1/2 dużego 2 duże cebule 1 duży lub 2 mniejsze pory...

Zobacz także:

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Wywar na  kościach z pieczonej gęsi

    Wywar na kościach z pieczonej gęsi 173

    Piłka w kuchni
    Piłka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Piłka w kuchni
    Pieczona pierś z gęsi

    Pieczona pierś z gęsi 22020

    Glowika
    Glowika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Saganek
    Pieczona pierś z gęsi

    Pieczona pierś z gęsi 26823

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Pieczone udka z gęsi

    Pieczone udka z gęsi 12130

    Ania
    Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bajkorada
    Pierś gęsi pieczona z jabłkami

    Pierś gęsi pieczona z jabłkami 167

    Kluczyk
    Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Anna Jurksztowicz I'jem
    Pierś z gęsi pieczona

    Pierś z gęsi pieczona 9956