Yaprak dolma, czyli liście winorośli nadziewane Newellą, szpinakiem i piniolami

82 kliknięcia
25.11.2014
blog: podróżności

Przepis: Yaprak dolma, czyli liście winorośli nadziewane Newellą, szpinakiem i piniolami

Dolmy to nieco bardziej orientalni bracia naszych rodzimych gołąbków- warzywnym lub mięsnym farszem nadziewa się liście winorośli, które coraz łatwiej dostać w polskich delikatesach i sklepach z orientalną żywnością. Zawijanie liści jest dość pracochłonne, ale nowinka na stole z pewnością miło zaskoczy gości. I oczywiście można poszaleć z farszem :) Składniki: * 40-50 konserwowanych liści winorośli * opakowanie białka z jaj...

Zobacz także przepisy na:

    Mena
    Mena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wege Mena
    Makaronowe muszle nadziewane szpinakiem

    Makaronowe muszle nadziewane szpinakiem 8863

    Gosha
    Gosha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinaria
    Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem

    Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem 2944

    Kazik45
    Kazik45 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Czar kuchni i rymu
    Liście winogron kwaszone

    Liście winogron kwaszone 816

    Iza
    Iza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Izy
    Sarma - nadziewane liście winogron

    Sarma - nadziewane liście winogron 1049

    trzcinowisko
    trzcinowisko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zielony stolik
    Liście winogron w solance.

    Liście winogron w solance. 738