Zakalec – dlaczego powstaje i jak go uniknąć?

97 kliknięć
30.09.2017
blog: KulinarnePrzeboje.pl

Przepis: Zakalec – dlaczego powstaje i jak go uniknąć?

Zakalec – jest to nieudana, niewyrośnięta lub niewypieczona warstwa w cieście lub całe takie ciasto i najczęściej przytrafia się w ciastach z owocami… a, że sezon na świeże owoce jeszcze trwa, to dlatego też m.in. powstał ten wpis, by uświadomić Was, jakie mogą być przyczyny powstawania zakalca oraz jak zmniejszyć ryzyko jego powstania, bo niestety… ale nie da się w 100% go uniknąć, nawet jak się przestrzega wszelkich zasad...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Justyna Dragan
    Justyna Dragan
    Zakalec-porady
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zakalec-porady

    Zakalec-porady 116

    Just My Delicious
    Just My Delicious
    Ciasto Jogurtowe
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ciasto Jogurtowe

    Ciasto Jogurtowe 552

    jankiigarnki
    jankiigarnki
    Zakalec idealny
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zakalec idealny

    Zakalec idealny 681