Zakalec – dlaczego powstaje i jak go uniknąć?

76 kliknięć
30.09.2017
blog: KulinarnePrzeboje.pl

Przepis: Zakalec – dlaczego powstaje i jak go uniknąć?

Zakalec – jest to nieudana, niewyrośnięta lub niewypieczona warstwa w cieście lub całe takie ciasto i najczęściej przytrafia się w ciastach z owocami… a, że sezon na świeże owoce jeszcze trwa, to dlatego też m.in. powstał ten wpis, by uświadomić Was, jakie mogą być przyczyny powstawania zakalca oraz jak zmniejszyć ryzyko jego powstania, bo niestety… ale nie da się w 100% go uniknąć, nawet jak się przestrzega wszelkich zasad...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Just My Delicious
    Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Just My Delicious
    Ciasto Jogurtowe

    Ciasto Jogurtowe 544

    jankiigarnki
    jankiigarnki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Janki i Garnki
    Zakalec idealny

    Zakalec idealny 623

    aaasikkk
    aaasikkk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Grunt to przepis!
    Korzenne ciasto dyniowe

    Korzenne ciasto dyniowe 139

    Justyna Dragan
    Justyna Dragan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nastoletnie Wypiekanie
    Zakalec-porady

    Zakalec-porady 111

    Opalanka
    Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    niebo na talerzu
    Dlaczego wyszedł zakalec?

    Dlaczego wyszedł zakalec? 4