Zakwas buraczany (kiszone buraki)

3748 kliknięć
14.12.2012
blog: Gdy w brzuchu burczy

Zakwas buraczany (kiszone buraki)

Składniki, 4 porcje: · 1 kg czerwonych buraków · 4 ząbki czosnku · 2 liście laurowe · 6 ziaren pieprzu · 2 ziarna ziela angielskiego · 3 szklanki wody mineralnej · 1 łyżka soli Buraki umyć i obrać, pokroić na kawałki i włożyć do dużego słoika (wkładam buraki do dwóch słoików, które mieszczą się w lodówce), docisnąć. Dodać czosnek, liść laurowy, ziele angielski, pieprz. Wodę wymieszaną z solą i przelać do słoików z buraki...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także:

    Szampan i Truskawki
    Szampan i Truskawki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szampan i truskawki
    Kiszone buraki

    Kiszone buraki 504

    boskaflorence
    boskaflorence Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tylko pysznie
    Buraki kiszone

    Buraki kiszone 437

    JadziaPepin
    JadziaPepin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    w mojej kuchni
    sok ,zakwas z buraka

    sok ,zakwas z buraka 507

    qpoprostu
    qpoprostu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Qchnia po prostu
    Kiszone buraki

    Kiszone buraki 921

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Buraki kiszone.

    Buraki kiszone. 10117

    Agniecha N.
    Agniecha N. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zamiast czekolady
    Odmienione buraki

    Odmienione buraki 367

    rogatek
    rogatek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kulinaria rogatka
    Kiszone buraki

    Kiszone buraki 46