Zakwas buraczany (kiszone buraki)

3878 kliknięć
14.12.2012
blog: Gdy w brzuchu burczy

Przepis: Zakwas buraczany (kiszone buraki)

Składniki, 4 porcje: · 1 kg czerwonych buraków · 4 ząbki czosnku · 2 liście laurowe · 6 ziaren pieprzu · 2 ziarna ziela angielskiego · 3 szklanki wody mineralnej · 1 łyżka soli Buraki umyć i obrać, pokroić na kawałki i włożyć do dużego słoika (wkładam buraki do dwóch słoików, które mieszczą się w lodówce), docisnąć. Dodać czosnek, liść laurowy, ziele angielski, pieprz. Wodę wymieszaną z solą i przelać do słoików z buraki...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    alebie
    alebie
    kiszenie barszczu
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kiszenie barszczu

    kiszenie barszczu 10781

    anka-weganka
    anka-weganka
    Zakwas z buraków
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zakwas z buraków

    Zakwas z buraków 9923

    Kuchnia-Domowa.pl
    Kuchnia-Domowa.pl
    Zakwas buraczany
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zakwas buraczany

    Zakwas buraczany 1092