Zakwas z buraków wg Magdy Gessler. Zakwas buraczany na barszcz czerwony.

1184 kliknięcia
05.12.2015
blog: KulinarnePrzeboje.pl

Przepis: Zakwas z buraków wg Magdy Gessler. Zakwas buraczany na barszcz czerwony.

Zakwas z buraków wg Magdy Gessler to moja kolejna propozycja w świątecznym menu. Zamiast soku z kiszonych ogórków zdecydowanie polecam użyć chleba na zakwasie :) Smak jest bez wątpienia lepszy :) Poza tym Magda Gessler w swoim oryginalnym przepisie każe zebrać pleśń z powierzchni, a kwas ponownie przecedzić przez gazę. Ja oczywiście Wam takich praktyk nie zalecam. Jeśli wytworzy się pleśń na zakwasie, to osobiście już bym...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    PrzepisyJoli
    PrzepisyJoli
    BARSZCZ WIGILIJNY
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    BARSZCZ WIGILIJNY

    BARSZCZ WIGILIJNY 4170

    Słodka Babeczka
    Słodka Babeczka
    Śliwki w boczku
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Śliwki w boczku

    Śliwki w boczku 185

    alebie
    alebie
    kiszenie barszczu
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kiszenie barszczu

    kiszenie barszczu 10781