Zapiekany kalafior świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub rybnym. Można go serwować także jako samodzielne lekkie danie na ciepło lub zimno.

11 kliknięć
18.06.2015
blog: SzczyptaChili

Przepis: Zapiekany kalafior świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub rybnym. Można go serwować także jako samodzielne lekkie danie na ciepło lub zimno.

Zapiekany kalafior Składniki: 1 mały kalafior 150g. tartego sera żółtego wiórki masła śmietankowego 2 łyżki posiekanego kopru sól , pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie: Kalafiora podzielić na różyczki , ugotować na pół miękko w osolonej wodzie , odcedzić , osuszyć. Przełożyć warzywo do naczynia żaroodpornego , wieprz posypać serem żółtym , przyprawami oraz koprem. Ułożyć wiórki masła. Zapiekać 15-20 min w piekarniku...

Zobacz także przepisy na:

    marta-gotuje.pl
    marta-gotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szybkie danie z parowaru

    Szybkie danie z parowaru 8398

    marta-gotuje.pl
    marta-gotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Danie jednogarnkowe

    Danie jednogarnkowe 6561

    Bożena
    Moje domowe kucharzenie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Danie jednogarnkowe

    Danie jednogarnkowe 3499

    flowerek
    flowerek.com-moje gotowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Potrawy sylwestrowe 2011

    Potrawy sylwestrowe 2011 1319

    slinkacieknie
    Ślinka cieknie! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zdrowy obiad, czyli danie z parowaru

    Zdrowy obiad, czyli danie z parowaru 3911

    flowerek
    flowerek.com-moje gotowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dania na Święta 2012

    Dania na Święta 2012 388