Zawijane drożdżówki z kruszonką i lukrem

132 kliknięcia
15.01.2017
blog: Nastoletnie Wypiekanie

Zawijane drożdżówki z kruszonką i lukrem

Na zewnątrz kruszonką, w środku kruszonka! Wszędzie mają kruszonkę ;). Słodkie, puchate maźnięte na koniec białym lukrem. Zawijane jak mało które, żadnapiekarnia by się ich nie powstydziła! Składniki: (na ok. 16 sztuk) Ciasto: 550 g mąki pszennej typ 500 20 g świeżych drożdży 250 ml mleka 2 żółtka 120 g cukru szczypta soli 100 g masła, lekko stopionego i przestudzonego Kruszonka: 125 g zimnego masła 180 g mąki pszennej...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także:

    PatK
    PatK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pat-elnia
    Drożdżówki z serem i lukrem

    Drożdżówki z serem i lukrem 38