Zdrowsze ciasto na pizzę - dwa rodzaje (z mąki żytniej i mąki pszennej razowej)

331 kliknięć
10.04.2017
blog: Upieczmy coś!

Przepis: Zdrowsze ciasto na pizzę - dwa rodzaje (z mąki żytniej i mąki pszennej razowej)

Zdrowsza alternatywa dla tradycyjnej pizzy - spód z mąki żytniej lub pszennej razowej. Polecam! Ciasto na pizzę z mąki żytniej Składniki: 250 g mąki żytniej typ 720 pół szklanki ciepłej wody 7 g suszonych drożdży po szczypcie soli i cukru łyżka oliwy Do miski wsypać mąkę, drożdże, sól i cukier. Wlać ciepłą wodę i wymieszać łyżką. Następnie dodać oliwę i dobrze wyrobić. Ukształtować kulę z ciasta, włożyć do miski i trzymać...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    renatar
    renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia niewyszukana
    Naleśniki z mąki żytniej

    Naleśniki z mąki żytniej 5737

    dominika.zdeb@wp.pl
    dominika.zdeb@wp.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodkamuffinka
    Razowe jagodzianki

    Razowe jagodzianki 172

    Ostry Kęs
    Ostry Kęs Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ostry Kęs
    Pizza razowa

    Pizza razowa 2053

    laleczka20
    laleczka20 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    rozowakuchnia
    (bez tytułu)

    (bez tytułu) 115

    kocie-smaki
    kocie-smaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kocie Smaki
    Domowe ciasto na pizzę. Żytnią.

    Domowe ciasto na pizzę. Żytnią. 730

    gotuj.ze.mna1
    gotuj.ze.mna1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    gotuj-ze-mna-blog
    Jaka mąka do ciasta ?

    Jaka mąka do ciasta ?  26