Zeppole

103 kliknięcia
15.02.2017
blog: Gotuję, bo lubię

Przepis: Zeppole

Zeppole to włoskie pączki z ciasta na bazie ricotty. Puszyste, delikatne i tak pyszne, że ze wszystkich tego rodzaju wypieków (małych, nie nadziewanych pączków na proszku do pieczenia) od pierwszego kęsa stały się moim faworytem. Zeppole najlepiej smakują do 2-3 godzin od usmażenia, obficie oprószone cukrem pudrem. Jeśli nie znaliście ich do tej pory, zachęcam Was do skorzystania z przepisu. Przygotowanie ciasta zajmie Wam...

Zobacz także przepisy na:

    negresca
    negresca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Prowincja w globalnej wiosce
    Menu filmowego party

    Menu filmowego party 166

    elik
    elik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    eli gotowanie
    Podsumowanie akcji " Ciasto parzone "

    Podsumowanie akcji " Ciasto parzone " 168

    ewuska2016
    ewuska2016 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    To be
    Zeppole , włoskie pączki z ricotty

    Zeppole , włoskie pączki z ricotty 61

    Kamila
    Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ogrody babilonu
    zeppole

    zeppole 96

    Beatrice
    Beatrice Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia w zieleni
    Włoskie pączki Zeppole

    Włoskie pączki Zeppole 101

    wypieki_beaty
    wypieki_beaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wypieki Beaty
    Zeppole – włoskie pączki

    Zeppole – włoskie pączki 64

    NaMiotle
    NaMiotle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    NaMiotle
    Zeppole – włoskie pączki

    Zeppole – włoskie pączki 169

    kasiaaaa24
    kasiaaaa24 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuję, bo lubię
    Zeppole

    Zeppole 103