Zeppoline con asparagi di mare (Salicornia), czyli smazone ciasto drozdzowe z solirodem

97 kliknięć
19.05.2014
blog: kuchnia pod wulkanem

Przepis: Zeppoline con asparagi di mare (Salicornia), czyli smazone ciasto drozdzowe z solirodem

O smazonym ciescie drozdzowym bylo juz pare razy. Bylo z kalafiorem, bylo z kwiatami cukinii. Bedzie pewnie jeszcze pare innych przepisow, bo smazone przekaski z ciasta drozdzowego, to neapolitanskie klasyki. Podawane sa bardzo czesto jako antipasto, szczegolnie takie bez zadnych dodatkow ( paste cresciute - wyrosniete ciasto) lub z algami (ulwa sałatowa- po japonsku aosa). Dzisiejszy bohater to Solirod zielny - Salicornia....

Zobacz także przepisy na:

    Aleksandra
    Aleksandra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy Aleksandry
    Co to jest: SOLIRÓD?

    Co to jest: SOLIRÓD? 223

    bosko-bo-wlosko
    bosko-bo-wlosko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    bosko-bo-wlosko
    SPAGHETTI FRUTTI DI MARE

    SPAGHETTI FRUTTI DI MARE 1577

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Soliród

    Soliród 176

    mimiwiki
    mimiwiki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Kuchenne Rewelacje
    Spaghetti frutti di mare

    Spaghetti frutti di mare 1221

    asiapolak
    asiapolak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowity blog
    Soliród

    Soliród 151