Zeytinyağlı biber dolması czyli coś dla wegetarian

82 kliknięcia
10.12.2011
blog: Turcja od kuchni

Przepis: Zeytinyağlı biber dolması czyli coś dla wegetarian

Tu w Turcji robimy faszerowaną paprykę na dwa sposoby. Z mięsem czyli etli przepis jest tu i wersję bezmięsną z oliwą z oliwek. Ja osobiście lubie je obie gdyż serwowane są na różne sposoby i smakowo bardzo sie różnia. Pierwszą jemy jako danie główne na ciepło z sosem jogurtowym a druga to przystawka i podajemy ją na zimno z sokiem z cytryny. Zeytinyağlı biber dolması składniki 10 papryk do faszerowania szklanka ryżu tu w...

Zobacz także przepisy na:

    qpoprostu
    Qchnia po prostu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cytrynówka na bimbrze

    Cytrynówka na bimbrze 8253

    krzysn
    Kuchnia Władzia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bimber Grunwald

    Bimber Grunwald 6024

    zaba05
    Proud to be vegetarian Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wegetarianizm

    Wegetarianizm 27

    emilia
    Turcja od kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Faszerowane karczochy

    Faszerowane karczochy 676

    emilia
    Turcja od kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pasta rybna w sam raz na kanapki

    Pasta rybna w sam raz na kanapki 126

    figmara
    figowe smaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasza gryczana z pul biber

    Kasza gryczana z pul biber 36

    KlaraFina
    Kulinarna czytelnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zróbmy sobie bimber

    Zróbmy sobie bimber 4702