Zeytinyağlı biber dolması czyli coś dla wegetarian

81 kliknięć
10.12.2011
blog: Turcja od kuchni

Zeytinyağlı biber dolması czyli coś dla wegetarian

Tu w Turcji robimy faszerowaną paprykę na dwa sposoby. Z mięsem czyli etli przepis jest tu i wersję bezmięsną z oliwą z oliwek. Ja osobiście lubie je obie gdyż serwowane są na różne sposoby i smakowo bardzo sie różnia. Pierwszą jemy jako danie główne na ciepło z sosem jogurtowym a druga to przystawka i podajemy ją na zimno z sokiem z cytryny. Zeytinyağlı biber dolması składniki 10 papryk do faszerowania szklanka ryżu tu w...

Zobacz także:

    krysek76
    krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    UgotujmyCos.pl
    kotlety z tofu dla wegetarian

    kotlety z tofu dla wegetarian 146

    mojamamagotuje
    mojamamagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moa Mama Gotuje
    Żurek dla wegetarian

    Żurek dla wegetarian 23

    figmara
    figmara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    figowe smaki
    Kasza gryczana z pul biber

    Kasza gryczana z pul biber 31