Zrazy zawijane z karkówki do klusek śląskich

1217 kliknięć
25.11.2013
blog: Tanio Szybko Smacznie

Przepis: Zrazy zawijane z karkówki do klusek śląskich

Przyrządzając danie z wieprzowiny pamiętajmy, aby była świeża – co łatwo poznać pobarwie mięsa, które powinno być jasnoróżowe – a także poprzerastanażyłkami białego tłuszczyku. Mięso w kolorze czerwonym pochodzi zazwyczaj od starego wieprzka i jest twarde. Takie mięso ciężko rozbić, a tym razem bardzo się to przyda, ponieważ poniższy przepis to zrazy zawijane, do których potrzebny jest cienko i równo rozbity plaster. Zrazy...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Zrazy wieprzowe (2)

    Zrazy wieprzowe (2) 768

    Słodka Babeczka
    Słodka Babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne przeboje
    Zrazy wołowe zawijane

    Zrazy wołowe zawijane 12509

    ramydada
    ramydada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ramydada
    Zrazy wieprzowe

    Zrazy wieprzowe 11237

    Mariola
    Mariola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne fantazje Marioli
          ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE

    ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE 7226

    srk76
    srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Blog rodzinny
    Zrazy wieprzowe

    Zrazy wieprzowe 15390