Zupa dyniowo-paprykowa

174 kliknięcia
19.10.2015
blog: wegefaza

Przepis: Zupa dyniowo-paprykowa

Na blogu są już dwie wersje zupy dyniowej - mój ulubiony krem z pieczonej dyni i zupa dyniowo warzywna na mleku kokosowym. Pora na krem dyniowo-paprykowy, wyrazisty, z sycącym dodatkiem zielonej soczewicy, rozgrzewający, gęsty i aromatyczny. Idealny w roli dania obiadowego, lub gorącej jesiennej kolacji. Zupa dyniowo-paprykowa Składniki: (ok. 4 porcje) 800 g mięsistej dyni (waga miąższu tj. po wypestkowaniu/obraniu) 3 duże...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Pani Domu
    Pani Domu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pani Domu
    Zupa dyniowo-paprykowa (wegańska)

    Zupa dyniowo-paprykowa (wegańska) 360

    karto_flana
    karto_flana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Z kartoflanego pola
    Zupa dyniowo-paprykowa

    Zupa dyniowo-paprykowa 139

    wegefaza
    wegefaza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wegefaza
    Zupa dyniowo-paprykowa

    Zupa dyniowo-paprykowa 174

    Kulinarne Wyprawy
    Kulinarne Wyprawy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne Wyprawy
    Zupa dyniowo-paprykowa

    Zupa dyniowo-paprykowa 240