Zupa dyniowo-paprykowa

240 kliknięć
25.09.2013
blog: Kulinarne Wyprawy

Przepis: Zupa dyniowo-paprykowa

Składniki: 4 czerwonych papryk 100 g dyni (zważonej przed obraniem) 1 papryczka chili 1 łyżka masła 1 cebula 2 łyżki listków tymianku 2 szklanki bulionu sól i pieprz 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonego tymianku Piekarnik rozgrzać do 180 st C. Dynię, obrać, pokroić na kawałki, wydrążyć łyżką nasiona. Papryki umyć, pokroić i usunąć gniazda nasienne. Tak przygotowane warzywa plus chili (w całości) wykładamy...

DODANO DO 1 zeszytu:

Akcje:

Zobacz także przepisy na:

    Pani Domu
    Pani Domu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pani Domu
    Zupa dyniowo-paprykowa (wegańska)

    Zupa dyniowo-paprykowa (wegańska) 357

    karto_flana
    karto_flana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Z kartoflanego pola
    Zupa dyniowo-paprykowa

    Zupa dyniowo-paprykowa 139

    wegefaza
    wegefaza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wegefaza
    Zupa dyniowo-paprykowa

    Zupa dyniowo-paprykowa 169

    Kulinarne Wyprawy
    Kulinarne Wyprawy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne Wyprawy
    Zupa dyniowo-paprykowa

    Zupa dyniowo-paprykowa 240