Zupa krem z groszku i bazylii z anchovies i jajkami przepiórczymi - zielono, lekko i mega szybko

221 kliknięć
30.05.2011
blog: Kuchnia obłędnie zdrowa

Przepis: Zupa krem z groszku i bazylii z anchovies i jajkami przepiórczymi - zielono, lekko i mega szybko

Wykonanie: 1. W garnku rozgrzać odrobinę oleju do smażenia i obsmażać cebulę. 2. Do garnka wlać bulion i dodać ugotowany wcześniej groszek lub wrzucić mrożony. 3. W międzyczasie ugotować jajka przepiórcze na twardo – 3 minuty we wrzątku – i przekroić na połówki po obraniu. Przygotować anchovies. 4. W blenderze lub z pomocą żyrafy zmiksować zupę z listkami bazylii. Kilka listków zostawić do przyozdobienia. 5. Zupę ponownie...

Zobacz także przepisy na:

    AnkaGotuje
    AnkaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AnkaGotuje.pl
    Jak szybko obrać czosnek

    Jak szybko obrać czosnek 234

    doris
    doris Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne Szaleństwa
    Zupa-krem z zielonego groszku

    Zupa-krem z zielonego groszku 180

    ammniam
    ammniam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Am mniam
    Zupa-krem z zielonego groszku

    Zupa-krem z zielonego groszku 369