Zupa z włoskiej kapusty i kiełbasy chorizo

56 kliknięć
20.09.2017
blog: Facet z przepisem

Przepis: Zupa z włoskiej kapusty i kiełbasy chorizo

Rozgrzewająca zupa, w sam raz na chłodniejsze, wrześniowe dni. Delikatnie przypomina portugalską zupę caldo verde – zobacz przepis. Czas przygotowania: 45 minut Składniki na 4 porcje: 200 g kapusty włoskiej 200 g ziemniaków 1 mała cebula 2 marchewki 1 pietruszka, korzeń (opcjonalnie) 3 ząbki czosnku 2 cm imbiru 400 g pomidorów z puszki 1 litr bulionu 100 g hiszpańskiej kiełbasy chorizo; 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Tasty Travel
    Tasty Travel
    Caldo Verde
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Caldo Verde

    Caldo Verde 158

    gotujzkasia
    gotujzkasia
    Zupa Caldo Verde
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zupa Caldo Verde

    Zupa Caldo Verde 57