żurawina do mięsa

6362 kliknięcia
15.01.2014
blog: moja e-książka kucharska

Przepis: żurawina do mięsa

500g suszonej żurawiny 1,25l wody Żurawinę zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę-aż owoce żurawiny będę mięciutkie a płyn zrobi się zawiesisty. Ot i cała sztuka. Żurawiny nie trzeba słodzić! Będzie słodka:) Słodycz z jej wnętrza wydobywa się podczas gotowania, tak samo jak substancja żelująca. Idealna do serów (szczególnie oscypka na ciepło), mięs i kanapek z szynką. Ja lubię wyjadać prosto ze...

Zobacz także przepisy na:

    kuchareczka
    kuchareczka
    żurawina do mięsa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    żurawina do mięsa

    żurawina do mięsa 6362

    Kamila
    Kamila
    żurawina do mięsa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    żurawina do mięsa

    żurawina do mięsa 7614