Żytni makaron z pesto bazyliowo - migdałowym

85 kliknięć
01.12.2012
blog: Zdrowe odżywianie

Przepis: Żytni makaron z pesto bazyliowo - migdałowym

Składniki na dwie porcje*: Makaron żytni razowy - ok. 200g Oliwa z oliwek extra virgin - ok. 100-150 ml Płatki migdałów - 30g Świeża bazylia - ok.30g Parmezan - 30g Czosnek - ząbek Przyprawy: sól, pieprz Orzechy włoskie - do posypania *Z podanych ilości otrzymamy nieco więcej pesto niż na dwie porcje. Pesto można przechowywać w lodówce w zamkniętym słoiczku, pamiętając by zalać wierzch cienką warstwą oliwy. Sposób...

Zobacz także przepisy na:

    betystan
    betystan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kubkismaku
    Makaron z pesto bazyliowo-oreganowym

    Makaron z pesto bazyliowo-oreganowym 24

    NinaJG
    NinaJG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj Sam!
    Makaron żytni z pesto i szałwią

    Makaron żytni z pesto i szałwią 75