99 przepisów zebranych przez celiakwpodrozy w zeszycie Inne. Zobacz przepisy w
80tile

Blog: Na pałeczkach

Chikin mu - koreańska marynowana...

Ciasto z fioletowych ziemniaków
Zupa cytrynowa
Kurczak pieczony w winogronach
10 rzeczy, które musisz zjeść w Lizbonie – subiektywnie
Nalewka na majeranku czyli majerankówka
Dynia Futsu Black pieczona z wędzonymi śliwkami i rydzami
Odpicowane wege-burgery z komosy
Bellini – klasyczny drink z prosecco i białych brzoskwiń
Azjatycki fusion- mango, krewetki i tatar z łososia
Maślany przegrzebek na kruchym rosti
Winny rabarbar zamknięty w słoiku
Żabie udka z sosem pietruszkowym
Greentest. Wykrywacz chemii w warzywach i owocach.
Bezglutenowy torcik kawowy na aquafabie
Mule z mango w mleku kokosowym
Wiosenna sałatka ziemniaczana ze szparagami
Pulpety z kiszoną kapustą w sosie pomidorowym
Marakuja curd (krem)
Chikin mu - koreańska marynowana rzodkiew
Faworki bezglutenowe
Konkurs książkowy: „Księga mięsa”
Madryt – co warto zobaczyć, gdzie zjeść, co kupić?
Madryckie wspomnienia, sherry oloroso i duszona wołowina z suszonymi owocami.
Kiszona kapusta z olejem lnianym i czarnuszką
Ogórkowe sushi z twarożkiem
Mus z awokado z wodą z kokosa, miętą i czekoladą
Kokosanki FIT
Golonka w słoiku na kanapki
Brukselka – 10 pysznych przepisów
Ser Casizolu / mak z komosy / pieczone winogrona
Lemon curd
Sałatka z krewetkami, zielonym ogórkiem i kiwi
Quinoa kokosowa z jagodami Goji
Wolno duszona jagnięcina w piwie z żurawiną
Dorsz z chipsami z fioletowych ziemniaków
Rydze smażone na maśle z szałwią i gorczycą
Zupa z 10 rodzajów fasoli i szarpanej wołowinie (locro)
Flan pomarańczowy z karmelem
Wegańska i bezglutenowa tarta cytrynowa
Bezglutenowe ciasto migdałowe z czereśniami
Wegański kapuśniak
Prosta nalewka goździkowa
Śródziemnomorska sałatka z komosą ryżową i cieciorką (proteinowy lunch).
Sos z solonego karmelu i czekolady
TARTA FIGOWA Z NUTĄ KOKOSA
Placki ziemniaczane z czarnuszka
świnskie uszy z kapustą
Przegrzebki / bób / agrest / tonka
A figa! Z tonką.
Czipsy z jarmużu
Zupa kurkowa
Przekąska z białej rzodkwi z farszem groszkowym
Gwiezdna tarta zmusem czekoladowym
OŚMIORNICA MARYNOWANA W OLIWIE
Zupa krem z kopru włoskiego (fenkułu) z jabłkiem
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI Z MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ
SOLONY KARMEL
SERNIK Z KASZY JAGLANEJ NA SPODZIE Z KASZĄ GRYCZANĄ
Sernik z nerkowców na daktylowym spodzie | Wegański i bezglutenowy
Co jeść? Co kupić? Jak wybrać dobry produkt?
Sałatka szpinakowa z soczewicą w sosie beszamelowym na ciepło
Jak czyścić mule
Cytrusowa sałatka z burakiem, fenkułem i łososiem
Zdrowe i dietetyczne pączki
Spring rolls z mango
SUSZONA WOŁOWINA- BEEF JERKY
Policzki wołowe z batatowym purée i brukselką
Zupa z pasternaku z jabłkiem i korzeniem kurkumy.
Sałatka z czerwonymi pomarańczami i granatem
Delikatna pasta z makreli z jajkiem i suszonymi pomidorami
Sernik jaglany z suszonymi wiśniami i figami | Wegański, bez glutenu, bez pieczenia
Curry z batatami i fenkułem
Zielona sałatka z awokado
Konfitura rabarbarowa z rodzynkami macerowanymi w rumie
Azjatycki bulion z krewetkami i zieloną herbatą
Chłodnik pomidorowo-ananasowy z ceviche z krewetek i kopru włoskiego
Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami
Pasta lubczykowa - maggi w słoiczkach na zimę
Lekki chłodnik z botwinki
flan, hiszpański deser z karmelem
SZCZAW na ZIMĘ
Marynowane magnolie
Lista jadalnych kwiatów
Sery meksykańskie - czym zastąpić?
Czy jest niebieskie jedzenie? Niebieska herbata i niebieski ryż
Rabarbar w wódce. Slow food. Slow life
BUDYŃ Z KWIATÓW CZARNEGO BZU
Puszyste placuszki ryżowo-fasolowe (Idli)
Pieczony kalafior
Kompot z Guawy, Jabłek i Hibiskusa – GUAVA, APPLE and HIBISCUS COMPOTE.
Spaghetti z cukinii z krewetkami i pesto z rukoli
Nalewka wiśniowa bez cukru
Low-carb pad thai z makaronu z alg morskich z tofu i zielonym groszkiem
Małże w pikantnym sosie z białym winem
Dahl soczewicowy ze Sri Lanki
Wegański gulasz z pieczarek
Cebulka z boczniakami i liśćmi rzodkiewki
Kori Ghassi. Kurczak curry. Liście curry + chili + mleko kokosowe
Pieczywo chrupkie korzenne z marakują – bezglutenowe i wegańskie