28medium

Blog: Kubełek Smakowy

Pfeffernüsse (niemieckie "lodowe"...

Terrina z łososia
Piernikowa rolada z makiem i żurawiną
ŚWIĄTECZNY WIENIEC CAPRESE
Pfeffernüsse (niemieckie "lodowe" pierniczki)
Piernik jaglany bez glutenu i cukru
karp z pietruszką
Klopsiki z karpia z miętą i żurawiną
Moczka
Kandyzowana skórka z pomarańczy
świąteczna zupa z karpia
Rolada z karpia
Kulebiak
Sałatka śledziowa z burakami
Pierniczki brukowce na ostatnią chwilę
Śledzie w wiśnówce
385. Śledzie po tatarsku według profesora Bralczyka
Ryba w zalewie octowej
Krucho- drożdżowa strucla makowa, czyli makowiec świąteczny
Bożonarodzeniowe ciasto miodowe z orzechami
Piegusek
Panettone (najlepszy przepis)
Tatar ze śledzia
Chrupiące pierogi z kapustą i grzybami
Pierniczki „last minute”
Świąteczny makowiec z jabłkami
Zupa z suszonych borowików
Wigilijne pierogi z kaszą gryczaną
Wigilijne pierogi z dorszem
Wigilijny kompot z suszu
Paszteciki z pieczarkami
Boczniakowe sledzie w oleju
Karp po wielkopolsku czyli w sosie piernikowym
Pierogi z suszonymi śliwkami
Choinki z piernika
Dziwna para - śledź i piernik czyli pyszne, orzechowo-piernikowe śledzie
Makiełki
ekspresowa sałatka z tuńczykiem
Kompot z suszu na wigilię
Korzenne boczniaki na wigilię
Smażony filet z dorsza w zalewie octowej
łamańce z makiem
Bakaliowe muffinki piernikowe
Ryba w sosie z suszonych grzybów
Świąteczna zupa rybna
Paszteciki krucho-drożdżowe z kapustą
Śledź curry
Wigilijna zupa migdałowa
Pierniczki nadziewane w czekoladzie
Gravlax w burakach
Groch z kapustą
Kluski z makiem
Rolmopsy z ogórkiem
RYBNE ROLADKI (NADZIEWANA RYBA)
Tatar z Łososia
Barszcz wigilijny na zakwasie
Paszteciki z ciasta serowego z grzybami
Tradycyjny sernik staropolski
Sernik gotowany na cieście miodowym
Kapusta wigilijna
Piernik błyskawiczny
Kluski z makiem
Pierogi z kapustą i grzybami
Kulebiak z łososiem
Karp w galarecie
Seromak – makowiec z serem
Ryba po japońsku
Świąteczny sernik z żurawiną
Keks
Barszcz czerwony bez zakwasu
Lebkuchen
Ryba po grecku
Moczka
Szczupak faszerowany - przystawka doskonała
Pierogi z rybą
Tradycyjne śledzie w śmietanie
Śledzie piernikowe
Kutia
Makowa choinka z ciasta francuskiego
Świąteczna dwukolorowa sałatka śledziowa
Śledzie pod szubą
Śledzie korzenne
KARP SMAŻONY W PANIERCE
Wigilijne śledzie
Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione
Terrina z łososia
Piernikowa rolada z makiem i żurawiną
ŚWIĄTECZNY WIENIEC CAPRESE
Pfeffernüsse (niemieckie "lodowe" pierniczki)
Piernik jaglany bez glutenu i cukru
karp z pietruszką
Klopsiki z karpia z miętą i żurawiną
Moczka
Kandyzowana skórka z pomarańczy
świąteczna zupa z karpia
Rolada z karpia
Kulebiak
Sałatka śledziowa z burakami
Pierniczki brukowce na ostatnią chwilę
Śledzie w wiśnówce
385. Śledzie po tatarsku według profesora Bralczyka
Ryba w zalewie octowej
Krucho- drożdżowa strucla makowa, czyli makowiec świąteczny
Bożonarodzeniowe ciasto miodowe z orzechami
Piegusek
Panettone (najlepszy przepis)
Tatar ze śledzia
Chrupiące pierogi z kapustą i grzybami
Pierniczki „last minute”
Świąteczny makowiec z jabłkami
Zupa z suszonych borowików
Wigilijne pierogi z kaszą gryczaną
Wigilijne pierogi z dorszem
Wigilijny kompot z suszu
Paszteciki z pieczarkami
Boczniakowe sledzie w oleju
Karp po wielkopolsku czyli w sosie piernikowym
Pierogi z suszonymi śliwkami
Choinki z piernika
Dziwna para - śledź i piernik czyli pyszne, orzechowo-piernikowe śledzie
Makiełki
ekspresowa sałatka z tuńczykiem
Kompot z suszu na wigilię
Korzenne boczniaki na wigilię
Smażony filet z dorsza w zalewie octowej
łamańce z makiem
Bakaliowe muffinki piernikowe
Ryba w sosie z suszonych grzybów
Świąteczna zupa rybna
Paszteciki krucho-drożdżowe z kapustą
Śledź curry
Wigilijna zupa migdałowa
Pierniczki nadziewane w czekoladzie
Gravlax w burakach
Groch z kapustą
Kluski z makiem
Rolmopsy z ogórkiem
RYBNE ROLADKI (NADZIEWANA RYBA)
Tatar z Łososia
Barszcz wigilijny na zakwasie
Paszteciki z ciasta serowego z grzybami
Tradycyjny sernik staropolski
Sernik gotowany na cieście miodowym
Kapusta wigilijna
Piernik błyskawiczny
Kluski z makiem
Pierogi z kapustą i grzybami
Kulebiak z łososiem
Karp w galarecie
Seromak – makowiec z serem
Ryba po japońsku
Świąteczny sernik z żurawiną
Keks
Barszcz czerwony bez zakwasu
Lebkuchen
Ryba po grecku
Moczka
Szczupak faszerowany - przystawka doskonała
Pierogi z rybą
Tradycyjne śledzie w śmietanie
Śledzie piernikowe
Kutia
Makowa choinka z ciasta francuskiego
Świąteczna dwukolorowa sałatka śledziowa
Śledzie pod szubą
Śledzie korzenne
KARP SMAŻONY W PANIERCE
Wigilijne śledzie
Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione