388 przepisów zebranych przez gkrzystanski w zeszycie Zeszycik. Zobacz przepisy w
24tile

Blog: Okiem i Dłońmi - blog kulinarny

Prosta wędlina domowa – pieczony...

Prosta wędlina domowa – pieczony filet z piersi indyka z oregano i papryką
Schab duszony z cebulą
Surówka Colesław
Zielona surówka z młodej kapusty
Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką
Ziemniaki Hasselback
Zapiekanka ziemniaczana z krakowską
Odmiany ziemniaków – jaki typ do czego?
Rozkosznie chrupiące placki ziemniaczane
Surówka z białej rzodkwi
Cukinia z bardzo aromatycznym, mięsnym farszem
SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY
Krokiety ziemniaczane z farszem – kuchnia podkarpacka
Pieczone ziemniaczane krążki z solą i tymiankiem
Zupa krem z pieczonej papryki
Szparagi z piekarnika z chrupiącą posypką cytrynową z czosnkiem
Pieczarki z mozzarellą w mięsnej skorupce
Krokiety ziemniaczane bolognese
Currywurst
Tarta z ciasta francuskiego z warzywami i indykiem
Kotlety ziemniaczane
KURCZAK Z GRILLA PO MEKSYKAŃSKU
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym.
Domowa galaretka z sałatką jarzynową i jajkami
Karkówka duszona w cebuli z pikantnym sosem
Krewetki z grilla z czosnkiem i cytryną
Parówki w cieście francuskim
Pomysł na… klopsa bardzo włoskiego
Roladki ze schabu z pieczarkami i serem
Hiszpański omlet ziemniaczany – tortilla de patatas
TARTA CAPRESE NA CIEŚCIE FRANCUSKIM
Mini Calzone
Ciasto francuskie nadziane pikantnym mięsnym farszem z warzywami
Karkówka z piekarnika, soczyste kotlety.
Żurek z jajkiem i szaszłykiem z kiełbasy w cieście francuskim
Roladki wieprzowe ze śliwką i camembertem
Sałatka jarzynowa z serem żółtym, porem i rzodkiewką
Łosoś smażony z patelni, z sosem maślano-cytrynowym
Sałatka „Cezar”
Surówka z białej kapusty do obiadu
Nuggetsy z kurczaka - bez tłuszczu i bardzo chrupiące
Cebularze lubelskie z Bake Off Gosi
Cebulaki
Tarta z ciasta francuskiego z kurczakiem
Frytki belgijskie
Rozpływająca karkówka, duszona w kapuście kwaszonej z aromatycznym sosem myśliwskim.
Karkówka pieczona w keczupie z cebulą
Zupa czosnkowa
Gratin-ziemniaki po francusku
Focaccia z pomidorami, oliwkami i rozmarynem