Lista akcji

Akcja kulinarna: Na grzyby... Edycja 3.


Czas trwania: od 2019-10-15 do 2019-11-14
Akcję założyła:
Badylarka
Na grzyby... Edycja 3.

Opis akcji

Letnia susza w tym roku martwiła wielu grzybiarzy. Na szczęście jesień obfituje w grzyby i w lasach widać wielu ich poszukiwaczy. Borowiki, maślaki, podgrzybki, kurki, koźlarze, gąski, rydze, sarniaki etc. - wybór mamy ogromny.

Zapraszam zatem do podzielenia się przepisami na wykorzystanie świeżych (nie suszonych i mrożonych) grzybów leśnych.

Akceptowane będą przepisy na dowolne dania.

W podsumowaniu akcji umieszczę wszystkie nadesłane przepisy, które spełnią poniższe warunki (muszą być spełnione wszystkie, by przepis został zaakceptowany):

1. wpisy muszą zawierać opis wykonania potrawy, w której głównym składnikiem są świeże grzyby leśne (nie będę zatem akceptować przepisów z pieczarkami, shitake czy boczniakami),
2. nazwa potrawy musi informować, że w jej składzie znajdują się grzyby,
3. wpis musi być opatrzony własnym zdjęciem potrawy,
wpisy nie mogą zawierać reklam i lokowania produktów (również na zdjęciach),
4. wpisy (a nie blog na bocznej szpalcie) muszą być opatrzone aktywnym banerkiem akcji odnoszącym do zaproszenia na moim blogu lub odpowiedniego agregatora.

Niech nasze kuchnie pachną przez najbliższy miesiąc grzybami :) Zapraszam :)

Zasady:
  • Można dodać po kilka wpisów z jednego bloga.
  • Nie można dodawać wpisów napisanych przed rozpoczęciem akcji.
  • Dodane wpisy wymagają akceptacji przez koordynatora akcji.
  • Wymagane jest wklejenie banerka akcji pobranego ze strony akcji.
  • Wpis musi zawierać zdjęcie potrawy.

10 uczestników
Angela
justyna9220
Hajduczek
kulinarnagosia
Di bloguje
wjosna
smaczne-zdrowe.blogspot.com
akacja68
angelinab520
czarrna
wjosna
wjosna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczny zeszyt
Zupa grzybowa

Zupa grzybowa 23

Hajduczek
Hajduczek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Hajduczek naturalnie
Grzyby po rosyjsku

Grzyby po rosyjsku 31

kulinarnagosia
kulinarnagosia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Przemyślenia
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 11

Warunki uczestnictwa ×

Warunki zgłoszenia