Aktualności


DURSZLAK – jedyny taki magazyn kulinarny! Nowy numer już w sprzedaży!
23 dni temu

DURSZLAK – jedyny taki magazyn kulinarny! Nowy numer już w sprzedaży!

Przedstawiamy Wam nowy numer „Smacznych stron Internetu” – magazynu kulinarnego tworzonego z materiałów dostarczonych przez blogerów kulinarnych zarejestrowanych w serwisie Durszlak.pl. Dzięki nim najbliższe miesiące będą pełne słońca.

Czytaj więcej

Nove - Natura
około 2 miesiące temu

Nove - Natura

W ostatnich latach rośnie świadomość w obszarze jakości produktów, tego co jemy i jak jemy. Zarówno konsumenci, jak i producenci poświęcają tej tematyce coraz więcej uwagi i angażują się w rozwój zdrowej żywności. Ten proces jest coraz szybszy i bazuje na dwu myślach przewodnich: „Im mniej, tym lepiej”, „Jesteś tym co jesz”.

Czytaj więcej

Powiedz to z HARIBO i podaruj radość najbliższym! Żelki Złote Misie w opakowaniach z dedykacjami
2 miesiące temu

Powiedz to z HARIBO i podaruj radość najbliższym! Żelki Złote Misie w opakowaniach z dedykacjami

Marka HARIBO wprowadziła na rynek wyjątkową edycję kultowych żelek Złote Misie w opakowaniach z unikalnymi dedykacjami. Na dostępnych już w sklepach, specjalnych opakowaniach Złotych Misiów znajduje się 8 wyjątkowych dedykacji, które nawiązują do motta marki: „HARIBO smak radości dla dzieci i dorosłych”.

Czytaj więcej

“A dlaczego…? Nasz pstrąg w Biedronce”
3 miesiące temu

“A dlaczego…? Nasz pstrąg w Biedronce”

9 stycznia ruszyła kampania promocyjna NASZ PSTRĄG dotycząca walorów smakowych i odżywczych pstrąga oraz korzystnego oddziaływania hodowli ryb łososiowatych na polskie środowisko naturalne i gospodarkę. Prowadzi ją Polskie Stowarzyszenie Producentów Ryb Łososiowatych wraz z partnerem handlowym siecią sklepów Biedronka. Tegoroczna edycja pod tytułem “A dlaczego…? Nasz pstrąg w Biedronce” będzie trwać do 16 lutego.

Czytaj więcej

Milka z Oreo w nowej ofercie  lodziarnio-kawiarni Grycan – lody od pokoleń
3 miesiące temu

Milka z Oreo w nowej ofercie lodziarnio-kawiarni Grycan – lody od pokoleń

Chrupiące ciasteczka Oreo i rozpływająca się w ustach czekolada Milka Oreo to główni bohaterowie najnowszej oferty specjalnej dostępnej w lodziarnio-kawiarniach Grycan – lody od pokoleń.

Czytaj więcej

Wyniki akcji: Kiełbasy Morlińskie Sprawdzą się w kuchni
3 miesiące temu

Wyniki akcji: Kiełbasy Morlińskie Sprawdzą się w kuchni

Pokazaliście nam ponad 100 pomysłów na domowe dania z kiełbasami morlińskimi. Wybór najlepszych był bardzo trudny, ale udało się, mamy listę tuż przed gwiazdką!

Czytaj więcej

Magazyn Durszlak zaprasza do współpracy blogerów!
3 miesiące temu

Magazyn Durszlak zaprasza do współpracy blogerów!

Serdecznie zapraszamy do współpracy, BARDZO CZEKAMY NA ZGŁOSZENIA NOWYCH BLOGERÓW!

Czytaj więcej

„Meat Chef. SmakuJEMY Święta.”
4 miesiące temu

„Meat Chef. SmakuJEMY Święta.”

„Meat Chef. SmakuJEMY Święta.” to kolejna, tym razem warsztatowa odsłona kampanii „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje.” Podczas spotkania zorganizowanego przez Związek Polskie Mięso, uczestnicy wydarzenia mieli okazję do praktycznego sprawdzenia swojej wiedzy i umiejętności kulinarnych w świątecznej odsłonie. Cenieni kucharze: Tomasz Jakubiak i Marcin Budynek ze wsparciem dietetyczki Agaty Dąbrowskiej przygotowali wyjątkowe przepisy z wykorzystaniem polskiego drobiu i polskiej wieprzowiny oraz zaprezentowali tajniki przyprawiania mięsa.

Czytaj więcej

Wyniki akcji: AMBITON - Święta z dbałością
4 miesiące temu

Wyniki akcji: AMBITON - Święta z dbałością

Święta to magiczny czas, w którym dzielimy się z najbliższymi tym co najpiękniejsze oraz… najsmaczniejsze. Po raz kolejny pokazaliście nam jak bardzo kochacie swoich najbliższych, w myśl powiedzenia „przez żołądek do serca”. Przygotowaliście aż 177 swoich ulubionych świątecznych dań! Czas ogłosić wyniki!

Czytaj więcej

Twój smak na Święta: Barszcz czerwony w kartonie Profi
4 miesiące temu

Twój smak na Święta: Barszcz czerwony w kartonie Profi

Wigilia przygotowana bez presji czasu nadaje zupełnie nowe znaczenie rodzinnym Świętom. To właśnie sprytne sposoby nowoczesnej pani domu sprawią, że tego roku świąteczne dni mogą być prawdziwie spokojne, wesołe i pozbawione trosk. Z Barszczem czerwonym Profi w kartonie gotowanie będzie proste, jak nigdy, a sama wieczerza wprost wyśmienita.

Czytaj więcej

Roślinna MEATamorfoza w Pizza Hut!
4 miesiące temu

Roślinna MEATamorfoza w Pizza Hut!

Mimo upływu lat i zmieniających się trendów kulinarnych, pizza nie traci na popularności i nadal jest jednym z najchętniej zamawianych dań. Trendy w zakresie odżywiania generują jednak nowe potrzeby konsumentów – te z kolei znajdują odzwierciedlenie w zmianach w nawet tak znanych i lubianych daniach, jak pizza. Pizza Hut (zarządzana przez AmRest) uważnie śledzi trendy i już w grudniu przedstawi rynkowi gastronomicznemu swoją odpowiedź na trend ograniczenia mięsa w codziennej diecie. MEATamorfoza, czyli pizza z oryginalnym Beyond Meat będzie miała swoją premierę 18.12.br. w wybranych restauracjach Pizza Hut w Warszawie.

Czytaj więcej

Moje wypieki i desery z czekoladą Dorota Świątkowska - nowa książka!
5 miesięcy temu

Moje wypieki i desery z czekoladą Dorota Świątkowska - nowa książka!

Nowa książka najsłodszej blogerki kulinarnej z czekoladowymi pysznościami!

Czytaj więcej

Podgrzej i ogrzej się aromatycznym grzańcem od Braci Sadowników!
5 miesięcy temu

Podgrzej i ogrzej się aromatycznym grzańcem od Braci Sadowników!

Cynamon, imbir, goździki, pomarańcza, rozmaryn, żurawina, kardamon, cytryna – czy nie brzmi to zachęcająco? A gdyby tak połączyć te przyprawy i owoce z naturalnym, tłoczonym sokiem jabłkowym, tworząc bezalkoholowego grzańca? Bracia Sadownicy inspirują. Proponują unikalną linię produktów, wygodne rozwiązanie w sezonowej wersji – Grzane Jabłko – tłoczony sok jabłkowy, z dodatkiem aromatycznych przypraw i owoców w czterech autorskich smakach. Tej jesieni i zimy będzie pysznie i rozgrzewająco z Grzanymi Jabłkami od Braci Sadowników!

Czytaj więcej

DURSZLAK – jedyny taki magazyn kulinarny! Nowy numer w sprzedaży od 6.11!
5 miesięcy temu

DURSZLAK – jedyny taki magazyn kulinarny! Nowy numer w sprzedaży od 6.11!

Przedstawiamy Wam nowy numer „Smacznych stron Internetu” – magazynu kulinarnego tworzonego w całości z materiałów dostarczonych przez blogerów kulinarnych zarejestrowanych w serwisie Durszlak.pl. Dzięki nim najbliższe miesiące będą pełne słońca.

Czytaj więcej

NOWOŚĆ OLE! Pastena pasta z czarnych oliwek OLE!
6 miesięcy temu

NOWOŚĆ OLE! Pastena pasta z czarnych oliwek OLE!

Pastena pasta z czarnych oliwek OLE! to inspiracja kulinarna dla wszystkich miłośników tych małych przekąsek, którzy cenią sobie oszczędność czasu podczas przygotowania potraw i ich niebanalny smak. Zaproś ją do Twojej kuchni i przekonaj się jak wiele aromatu może nadać klasycznym daniom.

Czytaj więcej

Refresh your life!
6 miesięcy temu

Refresh your life!

Ważne dla promocji europejskich owoców poprzez projekt „REFRESH YOUR LIFE” wydarzenie odbyło się 15 października 2019 r. w Warszawie. W restauracji „Nowy Świat Muzyki” zgromadzili się dziennikarze i przedstawiciele biznesu. Podczas swojej prezentacji dietetyk Aneta Żebrowska opowiedziała o pozytywnych skutkach spożywania owoców i warzyw.

Czytaj więcej

16 października – Światowy Dzień Chleba
6 miesięcy temu

16 października – Światowy Dzień Chleba

Okrągły, podłużny, z chrupiącą skórką albo w formie płaskiego placka. Chleb niejedną ma formę i doczekał się nawet swojego święta. 16 października został w 1997 roku ogłoszony Światowym Dniem Chleba. To najlepsza okazja, żeby przyjrzeć się jego historii.

Czytaj więcej

NOWOŚĆ! Kasza pełna smaku Knorr
6 miesięcy temu

NOWOŚĆ! Kasza pełna smaku Knorr

Kasze – choć znamy je od dawna, przez lata były produktami niedocenianymi i zapomnianymi. Obecnie z przytupem wracają do naszych kuchni. Co więcej, przodują w rankingach zdrowej żywności. Poznać smak kaszy w lepszym i smaczniejszym wydaniu pomogą produkty z najnowszej linii Kasza pełna smaku Knorr. Kolorowe kaszotta, puszyste placki, chrupiąca zapiekanka, a może apetyczne kotleciki? Kasza ma wiele twarzy, a wszystkie warto odkryć dzięki nowym produktom Knorr.

Czytaj więcej

Premiera nowego studia kuchennego z zabudową Hoover
6 miesięcy temu

Premiera nowego studia kuchennego z zabudową Hoover

Marka Hoover zorganizowała event z okazji premiery studia kuchennego w nowej odsłonie. Comfort Food Studio, znajdujące się w warszawskiej Hali Koszyki, zostało wyposażone w nowoczesne i ekologiczne urządzenia AGD firmy Hoover. W ramach wydarzenia odbyły się Eko Warsztaty, które poprowadził zwycięzca programu MasterChef, Mateusz Zielonka.

Czytaj więcej

Yummity – nowy wymiar kuchni, autentyczny smak roślinnych dań!
6 miesięcy temu

Yummity – nowy wymiar kuchni, autentyczny smak roślinnych dań!

Dania inspirowane autentycznymi smakami kuchni z różnych zakątków świata, słodkie i słone wypieki oraz vergery – oto pełna gama produktów nowej marki Yummity. Są to kompletne, zdrowe i w 100% roślinne produkty, w składzie których znajdują się starannie dobrane, naturalne składniki.

Czytaj więcej