Knorr - Kraj pochodzenia gwarancją smaku

5 miesięcy temu

 

NOWOŚĆ KNORR

Przyprawy dookoła świata!

Marka Knorr po raz pierwszy wprowadza do portfolio przyprawy jednorodne. Jest to 20 przypraw pochodzących z różnych rejonów świata, w których mają one doskonałe warunki do wzrostu. Dzięki temu cechują się wyrazistym aromatem, doskonałym smakiem i wysoką jakością. Będzie intensywnie! Będzie bardzo aromatycznie! Będzie pysznie!

Uwodzą nasze zmysły, dopieszczają kubki smakowe. Uważane za dodatek, często są istotą smaku naszych potraw, ich kwintesencją. Przyprawy! Z ich pomocą możemy odmienić losy danej potrawy lub wielokrotnie stwarzać z tych samych składników zupełnie nowe dania. Taką rolę odegrają w naszych kuchniach nowe przyprawy jednorodne Knorr!

     

Gwarancja kraju pochodzenia

Monoprzyprawy Knorr to bogactwo smaku i aromatu, których gwarancją jest miejsce ich pochodzenia. Ma ono bowiem niebagatelne znaczenie! Rośliny uprawiane w optymalnych dla siebie warunkach – dogodnym klimacie i na odpowiednich glebach – odwdzięczają się pełnią smaku oraz intensywnym zapachem. O miejscu pochodzenia przypraw Knorr wyraźnie informuje opakowanie oraz umieszczony na nim stempel „Gwarancja kraju pochodzenia”. A na odwrocie opakowania znajdują się przepisy na dania inspirowane kuchnią kraju lub regionu, z którego pochodzą przyprawy.

Pieprze, papryki, zioła i korzeniowe

Nowe przyprawy jednorodne Knorr to 20 wariantów produktów, które wzbogacą smak dań – zarówno tych nawiązujących do kuchni świata, jak i tradycyjnych, rodzimych specjałów. W nowej linii znajdują się:

1. pieprze/owoce/nasiona:
• Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr
• Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
• Kmin rzymski z Indii Knorr
• Goździki z Indonezji Knorr
• Gorczyca z Kanady Knorr
• Kminek z Polski Knorr
• Ziele angielskie z Meksyku Knorr

2. zioła:
• Majeranek z Krajów Śródziemnomorskich Knorr
• Oregano z Turcji Knorr
• Tymianek z Polski Knorr
• Rozmaryn z Maroko Knorr
• Liść laurowy z Turcji Knorr

3. papryki:
• Papryka słodka z Hiszpanii Knorr
• Papryka ostra z Hiszpanii Knorr
• Chilli z Indii Knorr

4. korzeniowe:
• Cebula z USA Knorr
• Imbir z Nigerii Knorr
• Kurkuma z Indii Knorr
• Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr
• Cynamon z Wietnamu Knorr

Ziemniaki pieczone z dodatkiem boczku

 

Składniki:

1,5 kg ziemniaków, młodych, małych
10 szalotek lub 3 cebule, przekrojone na pół
150 g boczku pokrojonego w kostkę
1 łyżka Tymianku z Polski Knorr
1 łyżka Majeranku z Krajów Śródziemnomorskich Knorr
100 ml oleju rzepakowego
1 pęczek natki pietruszki

 

Sposób przygotowania: 

W dużej misce połącz przepołowione ziemniaki, boczek, cebulę, czosnek, olej, majeranek oraz tymianek Knorr. Zamieszaj, połóż na pergaminie na blasze.

Tak przygotowane składniki włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 35- 40 min. Co kilka minut mieszaj składniki.

Gdy potrawa będzie gotowa, posyp je posiekaną natką pietruszki.