NOWOŚĆ OLE! Pastena pasta z czarnych oliwek OLE!

25 dni temu

NOWOŚĆ OLE! Pastena pasta z czarnych oliwek OLE!

Charakterystyczny aromat tych małych przysmaków zachęca do wykorzystania pasty jako samodzielnej tapenady lub z różnymi dodatkami. Doskonale sprawdzi się jako składnik zimnych przekąsek oraz w daniach na ciepło. Idealnie współgra ze świeżym pieczywem, chrupiącymi grzankami, paluszkami grissini oraz krakersami, które warto podać gościom podczas towarzyskiego spotkania.

 


Głęboki smak oliwek wzbogacony oryginalnymi przyprawami sprawia, że pasta jest również znakomitym farszem do pasztecików lub ciasta francuskiego. Sprawdzi się także jako łatwy w użyciu składnik smacznego lunchu. Wystarczy wymieszać ją z makaronem, aby stworzyć pyszne i proste w przygotowaniu śródziemnomorskie danie.

Pastena pasta z czarnych oliwek OLE! to inspiracja kulinarna dla wszystkich miłośników tych małych przekąsek, którzy cenią sobie oszczędność czasu podczas przygotowania potraw i ich niebanalny smak. Zaproś ją do Twojej kuchni i przekonaj się jak wiele aromatu może nadać klasycznym daniom.

Wegetariańskie burgery z soczewicy z Pasteną - pastą z czarnych oliwek OLE!
Składniki:
- bułki
- sałata
- wegańska śmietana połączona z łyżką wegańskiego majonezu
- naturalny ketchup
Burgery:
- 300g czerwonej soczewicy
- 1 łyżeczka curry
- szczypta pieprzu cayenne
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej plus do obtoczenia burgerów
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 1 duża marchewka
- 3 łyżki Pasteny - pasty z czarnych oliwek OLE!
- sól i pieprz

Soczewicę opłukujemy oraz gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 minut, uważając aby nie przywarła do dna garnka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę siekamy i smażymy na oleju. Dodajemy marchewkę oraz ząbek czosnku. Smażymy, aż warzywa staną się miękkie. Dodajemy ugotowaną soczewicę. Mieszamy. Przyprawiamy do smaku. Dodajemy Pastene - pastę z czarnych oliwek OLE!. Odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy bułkę tartą oraz jajko. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na lekko natłuszczonej patelni. Obsmażamy z obu stron. Bułki kroimy na pół. Smarujemy śmietaną połączona z ulubionymi ziołami oraz czosnkiem (ewentualnie). Dodajemy sałatę, ulubione warzywa oraz kotleciki z soczewicy.

Więcej na: www.wole-ole.pl

Pastena pasta z czarnych oliwek OLE!
Pojemność: 250 ml
Cena: około 10 zł