Twój smak na Święta: Barszcz czerwony w kartonie Profi

4 miesiące temu

Twój smak na Święta: Barszcz czerwony w kartonie Profi

Wigilia przygotowana bez presji czasu nadaje zupełnie nowe znaczenie rodzinnym Świętom. To właśnie sprytne sposoby nowoczesnej pani domu sprawią, że tego roku świąteczne dni mogą być prawdziwie spokojne, wesołe i pozbawione trosk. Z Barszczem czerwonym Profi w kartonie gotowanie będzie proste, jak nigdy, a sama wieczerza wprost wyśmienita.

 

W polskiej tradycji obchodzenia świąt Bożego Narodzenia silnie zakorzenione jest wspólne biesiadowanie przy jednym stole, uginającym się od najpyszniejszych potraw. Aby każdy z obecnych mógł delektować się smakiem prawdziwie magicznych Świąt, warto wykorzystać sprytne sposoby na skrócenie czasochłonnych przygotowań. Sprawdzonym rozwiązaniem dla zabieganych pań domu jest wybór gotowego barszczu czerwonego, który jest nie tylko naturalnie pyszny, ale i wyjątkowo aromatyczny. Dziś, kiedy rytm codziennego życia jest coraz szybszy, najcenniejszym dobrem staje się czas. Dlatego też szczególnie w Święta warto wykorzystać każdą okazję, by móc jak najwięcej poświęcić go najbliższym. Barszcz czerwony Profi to nie tylko wyśmienity smak, ale również szansa, by w te Święta podarować rodzinie jeszcze więcej wspólnie spędzonych chwil.

Barszcz czerwony w kartonie - smak tradycji w kilka chwil
Sekretem smaku i aromatu Barszczu czerwonego w kartonie od firmy Profi jest jej doskonała znajomość polskiej tradycji kulinarnej oraz wieloletnie doświadczenie w przygotowywaniu pysznych, domowych zup, dań i specjałów. To jednak nie wszystko. Walory smakowe i wyrazisty aromat barszczu osiągnięte zostały dzięki tylko i wyłącznie naturalnym składnikom, połączonym w zgodzie ze starannie opracowaną recepturą. Mimo, że jest bardzo wyrazisty, charakteryzuje się prostym, czystym i naturalnym składem. Podstawą jego receptury jest intensywny, czysty sok z buraków ćwikłowych (aż 57%) zrównoważony słodyczą soku z polskich jabłek. Starannie dobrane proporcje przypraw i ziół sprawiają, że gotowy Barszcz czerwony Profi w kartonie ma smak idealnego, tradycyjnego, domowego barszczu wigilijnego.
Nieodłącznym dodatkiem do barszczu wigilijnego są uszka, przygotowywane z nadzieniem z kapusty kiszonej, często także z dodatkiem grzybów.

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami z grzybami oraz kapustą
Przepis firmy Profi
Składniki:
•    1 litr Barszczu czerwonego Profi w kartonie
Farsz:
•    60 g suszonych grzybów
•    200 g kiszonej kapusty
•    1 cebula
•    1 łyżka masła
•    sól i pieprz
Ciasto:
•    300 g mąki pszennej
•    120 ml wody
•    1 jajko
•    1/2 łyżeczki soli



Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut.
Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości, odcedzić i posiekać. Kapustę ugotować, odcedzić i posiekać. Na maśle zarumienić cebulę, dodać grzyby z kapustą i smażyć przez 10 minut na małym ogniu.
Ciasto rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć farsz i zlepić uszka. Gotować w osolonej wodzie przez 5 - 7 minut, aż do wypłynięcia. W międzyczasie podgrzać dowolną ilość barszczu w mikrofalówce lub na kuchence. Podawać z odcedzonymi uszkami.

Smacznego!
www.profi.pl