Przepis na aperitif przepisy

lucyna
lucyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszna piecze...
Pigwówka

Pigwówka 6274

Gdy z oknem -15`C nie ma nic lepszego na rozgrzewkę niż pigwówka mamy. Nalewka z pigwy a właściwie z pigwowca to boski napój, ale zanim go zrobimy musimy zdobyć owoce, których nie znajdziemy w sklepie Zobacz więcej
Francuzi nazywają go cake, co po angielsku znaczy ciasto. Amerykanie nazwaliby go zapewne bread - chlebem. A jak nazwać ten pieczony w formie keksowej wypiek po polsku? Ciastem chyba nie, bo to wypiek Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Psoty Psotki
Urlopowy Aperitif

Urlopowy Aperitif 280

Nareszcie :))) Wyjechaliśmy na urlop. Długo wyczekiwany, radosny pełen niespodzianek i miłych wzruszeń czas. Okres odpoczynku rozpoczął się już w piątek, gdy z entuzjazmem pakowaliśmy się i szykowaliś Zobacz więcej
Warto pomyśleć już nad jakimiś wyjątkowymi drinkami na Sylwestra. Ja najczęściej robię je z tego co akurat mamy w domu. W taki też oto sposób powstał taki miks szampana, coca-coli i soku pomarańczoweg Zobacz więcej
Kir Royal – doskonały francuski aperitif. Kir Royal Kir Royal (Le Kir Royale) to doskonały francuski koktajl alkoholowy, podawany jako aperitif. Bardzo przyjemnie orzeźwia. Ci, którzy czekali na przep Zobacz więcej
Candy Company
Candy Company Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Candy Company
Musujący drink z arbuzem

Musujący drink z arbuzem 3257

Prosty i szybki orzeźwiający drink. Wypróbujcie koniecznie w sezonie arbuzowym! Arbuz jest wprost idealny do wszelkiego rodzaju napojów i drinków: zawiera tyle wody, że wystarczy go zmiksować i sok go Zobacz więcej
Z dynią to bywało różnie. U Dziadków pełniła zwykle funkcję czysto ozdobną, ot ładna duża bania, kolorystycznie wpisująca się w estetykę jesiennego ogrodu ;) Babcia czasem gotowała z dyni zupę, słodką Zobacz więcej
Aperitif, czyli... zaczynamy! Pomysł założenia bloga chodził za mną już od jakiegoś czasu... Dlaczego więc nie zaczęłam od razu? Powody można by mnożyć. Blogów kulinarnych w Internecie jest mnóstwo. S Zobacz więcej
Przepis na ziołowe orzeźwienie! Za oknem upał, daje się we znaki?! Potrzebujesz mocnego uderzenia orzeźwienia?  Zapraszam na aperitif ziołowo- owocowy! Rześki schłodzony napar z melisy -Posti, dojrzał Zobacz więcej
Dwa bardzo proste składniki Martini Fiero i woda gazowana. To ich połączenie nadaje kieliszkowi mnóstwo szyku, elegancji i orzeźwienia. Mowa o rewelacyjnym włoskim niskoprocentowym koktajlu podawanym Zobacz więcej
francja na talerzu
francja na talerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Francja na talerzu
cukinia na aperitif

cukinia na aperitif 86

Krem z cukinii W dniu dzisiejszym szef kuchni poleca : przekąseczkę z cukinii :-) U nas cukinia zajęła swoje miejsce na półkach sklepowych, sezon w pełni... warzywo jak znalazł na ciepłe, letnie dni. Zobacz więcej
Składniki: Wykonanie: Mieszamy ser ricotta z oliwą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i posiekanymi listkami bazylii. Smarujemy uzyskanym kremem małe kanapeczki, układamy na nich pokrojonego łososia, p Zobacz więcej
Byłam dziś na dwóch imprezach z akcentami kulinarnymi, a mianowicie targach Tajlandia Expo w Pałacu Kultury i Nauki oraz festynie Aperitif po francusku odbywającym się na Krakowskim Przedmieściu i Pla Zobacz więcej
Sauté
Sauté Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sauté
Aperitif

Aperitif 334

Witajcie! Uwielbiam jeść – nie da się ukryć. Często lubię też zamykać się w kuchni i pichcić dla rodziny i znajomych (z gotowaniem po ciężkim dniu pracy wygląda to trochę inaczej). Uwielbiam poznawać Zobacz więcej
pasztet z wątróbki drobiowej Zostało mi trochę wątróbki drobiowej no i jakimś cudem mamy pasztet :-) robiłam pierwszy raz z przepisu z gazety. Wyszedł bomba! - pożarliśmy wczoraj we dwójkę całą chrupi Zobacz więcej
Jeden z najbardziej klasycznych sposobów na podanie Martini Fiero w koktajlu typu aperitif. Jego oryginalna nazwa to Martini&Tonic Fiero. Mieszanka dosłownie dwóch składników, Martini Fiero i tonik w Zobacz więcej
Aperitif - to specyficzny napój alkoholowy lub bezalkoholowy mający na celu pobudzić, względnie wzmocnić nasz apetyt przed jedzeniem. Nazwa pochodzi od łac. aperire, co oznacza „otwierać”, tzn. być wp Zobacz więcej