Przepis na barany

michalek.justyna
michalek.justyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Gotuje
Baranie jądra z boczniakami

Baranie jądra z boczniakami 1109

Dziś przepis który pochodzi ze strony programu masterchef. W prawdzie w oryginalnym przepisie występują jądra bycze, ale baranie równie dobrze się nadają. Zarówno baranie jak i bycze jądra smakują Zobacz więcej
michalek.justyna
michalek.justyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Gotuje
Panierowane baranie jądra

Panierowane baranie jądra 817

Tym razem baranie jądra w panierce. Jeśli o mnie chodzi, ta wersja baranich jąder bardziej mi smakowała. Są to po prostu niewielkie kotleciki, bardzo delikatne i smaczne. Ja jako dodatek do kotlecików Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Baranie kąski

Baranie kąski 187

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne baranie kąski. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: mięsa z baraniny, wina półwytrawnego, tymianku, majeranku i rozmarynu. Składniki: 1/2 kg mięsa Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Baranie szaszłyki

Baranie szaszłyki 307

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne baranie szaszłyki. Do ich przygotowania potrzebujesz: mięsa z baraniny, czosnku, cebuli, czerwonego wina, cząbru i kolendry. Składniki: kg baraniego mięsa Zobacz więcej
Miałam chałkę upiec, taką zwykłą plecioną, ale wpadłam na pomysł, że zrobię barana. Nie było czasu na myślenie, podzieliłam ciasto na cztery części, a dalej już jakoś poszło. To taka moja Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Baranów Sandomierski

Baranów Sandomierski 19

Zamek w Baranowie Sandomierskim nazywa się „Małym Wawelem”. Jest to zamek bastionowy z drugiej połowy XVI wieku zbudowany w formie czworoboku z narożnymi basztami skrzydeł otaczających arkadowy Zobacz więcej
Składniki na 3 sztuki. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na babkę Zobacz więcej
Składniki na 3 sztuki. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na babkę Zobacz więcej
Byliście kiedyś na prawdziwym arabskim souku ? Ja przez wiele lat odwiedzałam wszystkie możliwe, ale przyznam, że ten z baranami zrobił na mnie największe wrażenie. Położony na peryferiach miasta, na Zobacz więcej
Składniki na 1 sztukę. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto piaskowe: Zobacz więcej
Składniki na 1 sztukę. Żeliwną formę na barany należy grubo natłuścić margaryną i oprószyć dokładnie mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto piaskowe: Zobacz więcej
W sobotę byliśmy z Robaczkiem w Krakowie. Głównym celem była wystawa japońskich drzeworytów z widoczkami góry Fuji w Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha- jeśli ktoś nie ma pomysłu na długi Zobacz więcej
Oscypek czyli nie daj zrobić z siebie barana - KUCHNIA TOMKA KUCHNIA TOMKA Przekonaj się, że można jeść smacznie na co dzień. Blog Przepisy Tomka Moje podróże kulinarne Muzyka w mojej kuchni Te Zobacz więcej
Minął pierwszy tydzień wakacji, ja spędziłam go w łóżku z afrykańskim turbanem na głowie (czego przyszła etnolożka nie wymyśli :P), w każdym razie dopadło mnie koszmarne zapalenie ucha. Teraz jest już Zobacz więcej
Ten przepis został wymyślony po przeczytaniu książek arabskiej kuchni oraz wspomnień z wakacji w Tunezji gdzie miałam okazję spróbować lokalnych potraw. Jak zrobić pastę Harissa przeczytajcie Zobacz więcej
Fotogoto
Fotogoto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FotoGoto.pl
Dzik z baranem na słodko

Dzik z baranem na słodko 286

VN:F [1.9.22_1171] Niezbędne produkty: 500 gr baraniny, 700 gr dzika, 100 gr masła, 0,5 główki czosnku, 1 jabłko, 1 cebula, 3 łyżki octu winnego, 1 szklanka wina, 200 gr śliwek suszonych, 200 ml Zobacz więcej
Czasami jestem pod wrażeniem jak bardzo zmieniają nam się smaki na przestrzeni lat. W przedszkolu, moim największym przekleństwem był szpinak i wątróbka. A dziś dość regularnie pojawiają sięw naszym Zobacz więcej
Za oknem znowu deszcz. Głowa mi pęka :(... Nie lubię tego. Ale mam dla Was dzisiaj mojego konkursowego barana pomarańczowego z polewą i posypką migdałową. Prosty, pyszny, rozpływający się w ustach. Zobacz więcej
Nie znam potrawy z baraniny równie prostej i równie praktycznej, co kotlety z kostką. Podane z sosem, bo właśnie sos Soubise polecają jako wyborny wprostdo baraniny dodatekwszystkie chyba książki i Zobacz więcej