Przepis na batuty

Powiązane przepisy:

Luty nosi papierową maskę, czasami przyjmując postać najpiękniejszego z nieznajomych stworzeń, czasami wilka. Mroźne powietrze nasycone jest ciężkim zapachem pączków, faworków, tłustych kaczek i gęsi, Zobacz więcej
konkolpolny
konkolpolny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
konkolpolny.pl
Hummus z kalafiora

Hummus z kalafiora 22

Hummus z kalafiora z prawdziwym hummusem ma wspólne jedynie dodatki. Nie ukrywam, że uwielbiam klasyczny hummus i często dodaję do niego inne warzyw i eksperymentuje ze smakami. Hummus z kalafiora, pr Zobacz więcej
(na 2porcje): 2 cykorie belgijskie 3 łyżki jogurtu naturalnego pół pęczka kolendry łyżka miodu Na książkę Jana Antoniego Homy pt. "Altowiolista" miałam ochotę od wielu lat po tym, gdy w jakiejś książc Zobacz więcej
konkolpolny
konkolpolny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
konkolpolny.pl
Chlebki pita pszenno-żytnie

Chlebki pita pszenno-żytnie 283

Chlebki pita, kto ich nie lubi? Do sosów, dipów, jako bułka – kieszonka do warzyw lub falafeli. Sklepowe pity odstraszają długą listą składników, dodatków i ulepszaczy. Poza tym smak często nie przypo Zobacz więcej
W minionym roku odbyliśmy wspólnie kilkanaście podróży po Polsce i Europie. Dziś czas na podsumowanie, na które wybrałem 12 najciekawszych z nich pamiątek Styczeń w Sztokholmie Początek roku ilustruje Zobacz więcej
Pasta z fasoli z kuchni rumuńskiej (fasole batuta) | Wariacje Grety :) Wariacje Grety :) Moja książka kucharska   RSS   Pasta z fasoli z kuchni rumuńskiej (fasole batuta) Fasole namoczyć na noc. Potem Zobacz więcej
    Wyjatkowy smak,wyjatkowe danie dla kazdego smakosza ryb,zapewniam ,ze ryba w takim wydaniu ,zaspokoi najbardziej wymagane podniebienia. W swym skladzie danie posiada kilka elementow ,ktore wspolbr Zobacz więcej
Greta
Greta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
winegreta
Sałtka z oscypkiem i selerem naciowym

Sałtka z oscypkiem i selerem naciowym 183

Sałtka z oscypkiem i selerem naciowym | Wariacje Grety :) Wariacje Grety :) Moja książka kucharska   RSS   Sałtka z oscypkiem i selerem naciowym Powiązane wpisy:   Napisane przez w kategorii Przystawk Zobacz więcej
Czyli o zaskakiwaniu kulinarnymi niespodziankami Hrabia Mary-Jan Puzdro-Puginałł przeglądał się w lustrze, pozwalając ekipie programu na ostatnie poprawki makijażu. Odziani w pasiaste kostiumy uczestn Zobacz więcej
Baba ghanoush niejedno ma imię. O tej paście z pieczonych bakłażanów mówi się także: baba ghannoug, baba gannoush lub baba ghannouj. Arabska przekąska składająca się z miąższu bakłażanów i sezamu to j Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomarańcza
Mołdawskie wina - ach :-)

Mołdawskie wina - ach :-) 111

Mołdawia - najmniejsza z byłych republik radzieckich, niemal dziesięciokrotnie mniejsza od Polski, tu i ówdzie pokryta winnicami, wina z nich pochodzące z roku na rok stają się coraz smaczniejsze, cor Zobacz więcej
Kuchnia bałkańska bez bakłażana nie istnieje. Salata de vinete romaneasca, czyli rumuńska sałatka z bakłażanów jest popularną w Rumunii przystawką. Tradycyjne danie ( pochodzące z Bliskiego Wschodu) w Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Misja Nike Flyknit

Misja Nike Flyknit 43

Dziś w „cywilu” czyli klapkach poszłam na Agrykolę pooglądać nowe buty Nike. Fajne, lekkie, tyle o nich mogę powiedzieć bo cóż więcej można powiedzieć jak na buty się patrzy  nie w nich biega. Promocj Zobacz więcej
SmakLick
SmakLick Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SmakLick
Międzynarodowy Festiwal Filmowy Transatlantyk-sekcja kina kulinarnego

Międzynarodowy Festiwal Filmowy... 55

Czy istnieje coś takiego jak kino kulinarne? Mamy przecież filmy drogi, akcji ale filmy o jedzeniu? Oglądamy apetyczne, ociekające smakiem obrazy i automatycznie czujemy głód. To trochę jak tortura i Zobacz więcej
Królestwo smaków, które zapamiętuje się do końca życia.... i ciągle chcesz więcej :) To bez wątpienia hit tego menu i jeśli wydaje Ci się, że jadłeś kiedykolwiek wcześniej najlepszy deser pod słońcem. Zobacz więcej
Hummus z burakiem to zdecydowanie moja ulubiona wersja tej pasty. Burak dodaje jej słodkości, podkreśla inne smaki i w dodatku pięknie wygląda na talerzu. U mnie hummus z chlebkami szafranowymi – dosk Zobacz więcej
Dzisiejsze zakupy na targu upewniły mnie, że nastał czas dobrodziejstw natury. Chociaż warzywa jadamy, a przynajmniej powinniśmy jadać cały rok to te sezonowe są najsmaczniejsze. Zwłaszcza sałaty, mło Zobacz więcej
* foto Niemiecki Instytut Wina   Uwielbiam takie momenty, kiedy coś planuję i szukam inspiracji i nagle pojawia się ten moment, kiedy wszystko znajduje się samo! Nie dosłownie samo, bo dzięki Annie Gm Zobacz więcej
Kuchnia rumuńska w dużej mierze obfituje w mięsa. Znajdziemy tam tradycyjną ciorbe, mięsne minci, mamałygę i ser branza. Rumuni uwielbiają do wszystkiego dodawać śmietanę. Z warzyw królują pomidory, p Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: