Przepis na belgijskie piwa

facetwquchni
facetwquchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Facet w quchni
Somersby - piwo dla kogo?

Somersby - piwo dla kogo? 78

Jeżeli zaglądasz od czasu do czasu na mojego bloga, wiesz że jak chcę sobie urządzić bekę z niemęskiego piwa, to nawiązuję do somersberga. Jestem barbarzyńcą, ale cywilizowanym. Postanowiłem przekonać Zobacz więcej
komarka
komarka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Every Cake You Bake
Wołowina duszona w piwie

Wołowina duszona w piwie 874

Jedną z najprzyjemniejszych stron blogowania jest poznawanie nowych ludzi, równie zakręconych wokół swojej pasji, uwielbiających rozprawiać o niej godzinami, dzielących się swoimi ulubionymi receptura Zobacz więcej
  Browary Polskie w ramach Wiosennej Akademii Piwa zorganizowały Warsztaty w Food Lab Studio podczas których odkrywaliśmy piwne tajemnice. Maciej Chołdrych, sensoryk i piwoznawca przybliżył nam różnor Zobacz więcej
truffeltje
truffeltje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kipiący kociołek
Diabeł morski zalany piwem.

Diabeł morski zalany piwem. 273

Ryba w Belgii również nazywana diabłem: Zeeduivel. Nazwa oczywiście nawiązuje w wielu językach do jej urody.:) Dawniej,przesądni rybacy uważali,ze ryba ta przynosi nieszczęście i jeśli przez przypadek Zobacz więcej
Trzeci przystanek w mojej makaronowej podróży po Europie znajduje się w Belgii. Nie krótko zastanawiałam się jaką makaronową potrawę przygotować ponieważ kuchnia belgijska nie słynie raczej z zamiłowa Zobacz więcej
Pewien miły czytelnik przysłał maila z pytaniem o piwa trapistów. Wśród piwoszy te wyjątkowo mocne piwa to legenda, ale ze mnie żaden koneser piwa przecież... Piwo owszem wypiję, szczególnie lekkie, j Zobacz więcej
Obdarzona koszykiem kurek zastanawiałam się co z nimi począć. Tyle możliwości, każdą chciałabym wypróbować, a ilość niewystarczająca. Powstał więc ten rodzaj sosu, który po dłuższej redukcji nadaje si Zobacz więcej
poproszedokladke
poproszedokladke Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
poproszedokladke
Wołowina w piwie

Wołowina w piwie 104

Jesienno-zimową porą uwielbiam wszelkiego rodzaju sycące, rozgrzewające gulasze. Te wołowe chyba najbardziej. Chociaż nie należą do najbardziej dietetycznych i lekkostrawnych, nie mogę sobie ich odmów Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bajkorada
Tintin i belgijskie gofry

Tintin i belgijskie gofry 33

classy-chef
classy-chef Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Classy-Chef
Belgijskie marzenie

Belgijskie marzenie 77

Belgia- ojczyzna pierwszych frytek, pachnących gofrów, słodkich czekoladek, wybornego piwa oraz niezliczonych absurdów. Przemierzając wąskie (i zwykle brudne) uliczki belgijskich miast i miasteczek od Zobacz więcej
Powiem wprost: nie wiem nic o kuchni belgijskiej. Wiem za to czego podczas wycieczki do Belgii zabraknąć nie powinno – piwa i czekolady. W trakcie mojej wizyty w Brukseli spróbowałam kilkanaście rodza Zobacz więcej
e-przepisykulinarne.pl
e-przepisykulinarne.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
e-przepisykulinarne.pl
Grzane piwo

Grzane piwo 5584

Grzane piwo VN:F [1.9.22_1171] Rating: 0.0/10 (0 votes cast) Idealne na jesienne i zimowe wieczory, wspaniale rozgrzewa. Podobno też leczy z przeziębienia, czego na szczęście jeszcze nie miałam okazji Zobacz więcej
Siedem żyć gofra Było już o frytkach, było o czekoladzie... z belgijskich stereotypów pozostały mi już chyba tylko gofry. Budki z goframi nie są może tak popularne jak frytkarnie, ale dla głodnego nic Zobacz więcej
Beer is a big part of Belgian culture. There are approximately 180 breweries in the country! Hard to believe as Belgium is not a big country – just around 12 mln people in the country. Brewing backs t Zobacz więcej
Podobno specjalnościami kuchni belgijskiej są: piwo, czekolada, gofry i frytki. Belgowie jadają też dużo mięsa (steki!). Lise postanowiła jednak pójść innym tropem. Postawiła na ser (również ważny, w Zobacz więcej
Affligem – belgijskie piwo, słów kilka Affligem, to piwo, które od niedawna ma w swojej ofercie grupa Żywiec.  Klasztorne piwa święcą obecnie tryumfy na światowych rynkach i na fali powrotu do orygina Zobacz więcej