Przepis na beza maskarpone

--> Miał to być deser jak każdy inny. Od jakiegoś czasu przygotowywałam się do zrobienia go . Codziennie w myślach modyfikowałam znany mi już przepis, ale... to ma być deser na wyjątkową okazję . Dese Zobacz więcej
Dzisiaj przygotowałam dla Was moi mili babeczki... Przygotowałam je z odrobiną czekolady i herbatą matcha. Składniki: 1 op babeczki na 1001 sposobów o smaku śmietankowym 100 ml mleka 100 ml oleju 2 ja Zobacz więcej
Na szczęście zbliża sie okres kiedy zarówno malin jak i borówki amerykańskiej będzie pod dostatkiem. A ja te owoce mogłabym jeść w każdej postaci.  Nadszedł pierwszy słoneczny dzień i nie mogłam się o Zobacz więcej
BEZA: 3 białka 150g drobnego cukru niepełna łyżeczka octu 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1) Na wysokich obrotach ubij białka ze szczyptą soli. Kiedy białka będą już prawie ubite dodawaj cukier mały Zobacz więcej
    Uwielbiam tiramisu,a wersja kokosowa z truskawakami wprost ropływa się w ustach.Dodatek malibu do kremu zrobił też swoje.Ta tiramisu jest bez dodatku kawy,a biszkopty namoczone zostały w soku z po Zobacz więcej
Mama ucieszyła mnie w niedzielę taką oto słodkością: Szarlotka z serkiem mascarpone. Jest delikatna, lekka, orzeźwiająca. Pyszna. Jeśli chodzi o kwestie techniczne to ciasto bez pieczenia, proste do z Zobacz więcej
Pierwszy tort jaki w życiu upiekłam powstał z miłości, i tak od niego zaczęła się moja miłość do tortów :). Pewnie już zauważyliście, że za długo nie mogę się bez nich obejść, więc czas na kolejny! Ty Zobacz więcej
czterylewerecewkuchni
czterylewerecewkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
cztery lewe rece w kuchni
Tiramisu

Tiramisu 376

Do tiramisu zbieraliśmy się dość długo. Deser ten lubimy zamawiać w ulubionej cukierni i jakoś nie wierzyliśmy, że ten zrobiony w domu będzie choć trochę go przypominał! Chyba jednak się udało nam odt Zobacz więcej
Najlepszą bezę jedliśmy kilka lat temu w Paryżu w niepozornej, choć uroczej cukierni nieopodal Placu Bastylii. Wszystkie wcześniej i wszystkie później przypominały raczej bryłę cukru pudru rysującą po Zobacz więcej
Scloppine ,  czyli eskalopki, to kotleciki z cielęciny  lub drobiu, lekko rozbite i smażone najczęściej bez panierowania. To danie mięsne można przygotowac w ciągu kilku minut. Jest proste, ale jednoc Zobacz więcej
               Pyszne, bardzo kremowe, rozpływające się w ustach ciacho! Pewnie znacie krem budyniowy powstały po wmieszaniu w budyń kostki masła. Dla mnie nie do przyjęcia. Mój zrobiłam metodą prób i Zobacz więcej