Przepis na bitki wołowe z grzybami duszone w winie

Zdobyć wołowe policzki nie jest łatwo ale kiedy już się uda można z nich przygotować naprawdę zachwycające dania. Tak więc jeżeli poszukujecie czegoś naprawdę ekstra na wyjątkową okazję ruszajcie na p Zobacz więcej
ąto zazwyczaj kwadraciki mięsa z kością. Tutaj w Stanach są bardzo popularne. Wydaje mi się, że w Polsce hoduje się inne gatunki zwierząt niż tutaj, a poza tym, inaczej dzieli się tuszę mięsną. Nie wi Zobacz więcej
Zapraszam dziś na prawdziwie ‘męskie’ danie ;) Jest to duszona wołowina, w esencjalnym winny sosie. Aby było jednak nieco lżejsze dodałam sporo warzyw. Przygotowanie trwa dość długo, ale dusi się samo Zobacz więcej
Czekolada + wino z pikanterią świeżej papryczki czyli … Brzmi kusząco prawda? Gdyby dodać delikatne mięso wołowe , długo duszone , rozpływające się w ustach wyszło by coś cudownego , coś przy czym war Zobacz więcej
Zatęskniliśmy za polskim obiadem z leśnymi grzybami I zrodził się pomysł na bitki wołowe. Zapraszam serdecznie. Składniki: ok 700 gr wołowiny, pokrojonej I ubitej 2 cebule pokrojone na ćwierć talarki Zobacz więcej
Dziś zwyczajny, smaczny i baardzo syty obiadek - bitki. Polane sezonowymi grzybami leśnymi. Składniki: 60 dag wołowiny 1 łyżka mąki 2 łyżki smalcu 2 cebule Sól Pieprz Ziele angielskie Liść laurowy Świ Zobacz więcej
Wołowina z grzybami duszona w czerwonym winie Najbardziej lubię gotować w weekendy. Mam wtedy mnóstwo czasu na eksperymenty (nie zawsze udane), na wyrastanie ciasta drożdżowego, na skomplikowane deser Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Alfabetyczny spis przepisów

Alfabetyczny spis przepisów 6660

Gotowanie jest łatwe: Alfabetyczny spis przepisów Strony Prawa autorskie Alfabetyczny spis przepisów A Apetyczne babeczki Aromatyczny ryż i duszone udko Ażurowe podusie z dynią B Babeczki Babeczki z b Zobacz więcej
Stwierdziłam , że zdecydowanie za rzadko jadamy mięso wołowe. Najczęściej sięgamy po drób (bo najszybciej) albo po wieprzowinę. A szkoda, bo wołowina to smaczne i zdrowe mięso i warto od czasu do czas Zobacz więcej
  Świeże warzywa nie są już tak atrakcyjne jak latam i wczesną jesienią, jako dodatki do mięs wybieram więc ostatnio te suszone. Pomidory suszyłam sama, zapas grzybów dostałam od Joli i Piotra ze star Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować  z różnych gatunków mięsa. Mięso n Zobacz więcej
Policzki wołowe są niezwykle delikatne, gdy je dobrze się przygotuje. Dusić je trzeba minimum 3,5 godziny ale dzięki tak długiemu gotowaniu się rozpływają się w ustach. Wyśmienicie smakują z sosem tak Zobacz więcej
Gdy zapowiedzą się goście na kilka dni prawie zawsze robię wcześniej roladki. To pyszny sposób na podanie mięsa, gdyż można  go wzbogacić  różnymi smakami owocowymi lub warzywnymi wkładając obok cebul Zobacz więcej
Bitki wołowe z którymi wiele osób ma problem, chociaż nie jest to jakieś trudne danie. Dziś przepis na moją absolutnie ulubioną potrawę - bitki wołowe w sosie grzybowym. idealne mięso, które kroi się Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Ewy
Wołowe bitki w winie

Wołowe bitki w winie 267

Bitki wołowe z włoską nutą Zainspirował mnie włoski przepis na bitki --,, Braised beef with porcini mushrooms " . Niby podobny do naszych bitek ale jednak inny . Postanowiłam spróbować z lekką modyfik Zobacz więcej
Wiech
Wiech Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia bez chemii
Bitki wołowe duszone z kurkami

Bitki wołowe duszone z kurkami 757

Może coś z klasycznej kuchni polskiej? Pokazały się kurki - pychota! Kiedyś bywałem w pewnej krakowskiej restauracji, gdzie serwowano polędwiczki wieprzowe z kurkami. Do dziś pamiętam ten smak, tym ba Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak cień
Bitki wołowe z grzybami

Bitki wołowe z grzybami 1217

Są rzeczy dobre, których nie da się popsuć. Moja Ciocia zwykła mawiać, że dobre z dobrym musi zawsze wyjść dobrze. Niestety znam przypadki znakomitych mięs, które się przypaliły, zwarzonych kremów maś Zobacz więcej