Przepis na boczek faszerowany pieczony

Gdy tylko ujrzałam ten przepis w książeczce „Regionalna Kuchnia Polski – Warmia i Mazury”, to wiedziałam, że moim obowiązkiem wręcz jest jego zrobienie ;) Zresztą w akcję „elbląski boczek” zaangażował Zobacz więcej
To taka kryzysowa wersja faszerowanej papryki, nie ma mięsa, nie ma ryżu. Właściwie suchy chleb jest podstawą ich nadzienia, a mimo to są niesamowicie smaczne. Farsz oczywiście można dowolnie urozmaic Zobacz więcej
Bardzo lubimy nadziewane pieczarki. Najczęściej faszerowaliśmy je mięsem mielonym. Przepis na pieczarki nadziewane mięsem i serem znajdziecie tutaj. Grzyby w tej postaci z pewnością znajdą się z ogrom Zobacz więcej
Pieczone ziemniaki pamiętam z dzieciństwa....jak podczas ogniska z rodzicami i smażenia kiełbas na patykach, wrzucaliśmy ziemniaki do ognia. Gdy ognisko się wypalało ziemniaki były gotowe :) Dziś ożyw Zobacz więcej
     Przy moim drugim spotkaniu z kasztanami jadalnymi, postanowiłam kontynuować linię podjętą przy spotkaniu pierwszym czyli brytyjską, reprezentowną przez Nigellę Lawson. Wtedy ugotowałam orzotto z Zobacz więcej
Składniki: 4 wyluzowane ćwiartki z kurczaka 0,5 kg pieczarek drobno posiekane 1 cebula drobno posiekana posiekana natka zielonej pietruszki olej rzepakowy 4 plastry wędzonego boczku sól, pieprz, czerw Zobacz więcej
Rewelacyjny przepis idealnie wpisujący się w sezon grillowy. Mule możemy upiec w piekarniku, lub na grillu i zajadać się nimi wprost z muszli. Połączenie owoców morza z mięsem to jedna z bardziej traf Zobacz więcej
Polecam prosty przepis na pyszne ziemniaki faszerowane boczkiem, serem wiejskim i żółtym. Składniki: 6-7 ziemniaków 200 g boczku wędzonego opakowanie serka wiejskiego 150 g sera żółtego sól, pieprz Pr Zobacz więcej
Na Dokładkę
Na Dokładkę Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na Dokładkę
CEBULA FASZEROWANA BOCZKIEM

CEBULA FASZEROWANA BOCZKIEM 191

Cebulę faszerowaną można jeść samodzielnie, lub może posłużyć jako dodatek do innych dań (raczej mięsnych). Ten przepis znalazłam kiedyś w książeczce, kupionej kiedyś za kilka złotych w kiosku, z prze Zobacz więcej
Za niecałe dwa tygodnie Andrzejki. Czas wróżb, ale przede wszystkim domówek. Na imprezy zaś najlepsze jest jedzenie kompaktowe. Koreczki, ciasteczka, babeczki po prostu wszystko, co można jeść w biegu Zobacz więcej
Jedną z potraw przygotowanych prze ze mnie na tegoroczne święta była pierś indyka faszerowana boczkiem i suszoną żurawiną. Ta pyszna potrawa nadaje się nie tylko na świąteczny czas ale również na inne Zobacz więcej
Kiedy w sobotę zastanawiałam się co zrobić na szybko na obiad, wpadł mi pomysł na Ziemniaki faszerowane boczkiem i serem żółtym (przepis znalazłam tutaj ale zmniejszyłam trochę ilości). Szybka, ciepła Zobacz więcej
Faszerowane pieczarki to przystawka, która świetnie się sprawdza na różnego rodzaju przyjęciach ze względu na to, iż możemy je przygotować jeszcze przed przyjściem gości, a potem już tylko zapiec w pi Zobacz więcej
faszerowane cukinie  Gorące dni to czas na obiady w nieco lżejszej wersji, dlatego dziś pragnę zaproponować danie z cukinią w roli głównej. składniki dla czterech osób 4 średnie wielkości cukinie 2/3 Zobacz więcej
Myslalam ostatnio, co mozna by podac podczas swiat do czerwonego barszczu. Jadalam juz pierozki, uszka, paszteciki, kulebiaki, ale moze by cos innego? Myslalam, myslalam i wymyslilam :) Oczywiscie to Zobacz więcej
Takich ziemniaków nie jedliście! Pieczone ziemniaki faszerowane boczkiem zrobiły kiedyś  furorę na naszym rodzinnym stole. Musimy to niedługo powtórzyć. Doskonały dodatek do sztuki mięsa.  *Ziemniaki Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog rodzinny
Ziemniaki faszerowane boczkiem

Ziemniaki faszerowane boczkiem 1121

Takich ziemniaków nie jedliście! Ziemniaki faszerowane boczkiem zrobiły w niedzielę furorę na naszym rodzinnym stole. Pysznym indykiem się tak nie zajadaliśmy jak tymi pieczonymi pod kołderką z parmez Zobacz więcej
Kolejnym mięsnym przepisem, którym nasi goście i my delektowaliśmy się podczas wielkanocnego obiadu był pieczony Boczek faszerowany mięsem mielonym, który został podany na ciepło z sosem pieczeniowym. Zobacz więcej
Pieczarki faszerowane boczkiem i szpinakiem to szybka w przygotowaniu ale jednocześnie apetyczna przekąska na różne okazje. Sprawdzi się  na imprezie, przyjęciu np. na szwedzki stół jako ciepłe danie. Zobacz więcej
Schab faszerowany mięsem mielonym o paprykowym smaku. Całość otulona wędzonym boczkiem, który dodaje aromat i zachowuje soczystość schabu. Pieczony jest w niskiej temperaturze, co sprawia, że wszystki Zobacz więcej