Przepis na buraczki z papryką do słoików

Gośka
Gośka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Buraczki z papryką

Buraczki z papryką 8429

Przepis sprawdzony... od wielu lat w mojej rodzinie buraczki są robione w ten sposób. Z tej porcji wychodzi Wszystkim smakują, także więcej nie ma co pisać. Podaję przepis:-) Składniki: 3 kg czerwonyc Zobacz więcej
Sałatka z buraczków z papryką i cebulką do słoika na zimę  Trzeba zgromadzić : 2 kg buraczków                                                                                                           Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Buraczki z papryką na zimę

Buraczki z papryką na zimę 8211

Smacznego życzy ilka :) Zobacz więcej
Co roku przygotowuję mnóstwo słoiczków z buraczkami wg wypróbowanego przepisu (tutaj). Aby je nieco urozmaicić tym razem zrobiłam też jedną porcję z dodatkiem papryki. Przepis tylko nieznacznie zmieni Zobacz więcej
Takie buraczki są u nas obowiązkową pozycją co rok. Przepis mam od Mamy, bo to Ona nauczyła mnie jak je robić, aby zawsze uchwycić "ten" smak ;) a smak jest wspaniały - uwielbiam je jako dodatek do mi Zobacz więcej
przepisyismaki
przepisyismaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy i Smaki
Buraczki z papryką

Buraczki z papryką 5813

Urozmaicone buraczki na zimę. Składniki:   Przygotowanie: Buraczki dokładnie umyć, nie obierać, ugotować do miękkości (około 2 h). Po ugotowaniu zalać zimną wodą i obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oc Zobacz więcej
weronikka1
weronikka1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni u Moniki
Buraczki w słoikach.

Buraczki w słoikach. 13167

    . Zobacz więcej
Zdecydowanie wkręciłam się w przetwórstwo warzyw i owoców :) Dziś proponuję sałatkę z buraczków, papryki i cebuli. Jestem zwolenniczką pieczenia buraków. Moim zdaniem to najlepszy sposób, by zachować Zobacz więcej
iwa643
iwa643 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Zimowe buraczki z papryką

Zimowe buraczki z papryką 5734

 Zimowe buraczki z papryką .Pyszne i zdrowe docenimy zimą :) składniki     1 kg buraków     1 kg papryki czerwonej     2 cebule     1 szklanka octu 10 %,     1 szklanka cukru     1/2 szklanki wody,    Zobacz więcej
mopswkuchni
mopswkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mops w kuchni
Buraczki marynowane z papryką

Buraczki marynowane z papryką 6652

Buraczki marynowane z papryką Buraczki te zrobiłam w sierpniu, dopiero teraz otworzyłam słoik, okazało się, że są bardzo dobre, więc mogę Wam w końcu podać sprawdzony przepis. Papryka jest jeszcze w r Zobacz więcej
Każdego roku przyrządzam buraki właśnie w ten sposób. Dzięki temu mogę cieszyć się prawdziwym aromatem i smakiem domowego barszczu przez cały rok! Składniki: 1 kg buraków ćwikłowych Składniki na zalew Zobacz więcej
Kategoria: A-Z WYTRAWNIE, Dania bez glutenu, Dania jednogarnkowe, Przetwory na słono, sałatki i surówki Tagged: buraki, cebula, papryka, zalewa Zobacz więcej
MyLightFood
MyLightFood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My Light Food
Buraczki z papryką

Buraczki z papryką 15691

Jeszcze jedna sałatka do spiżarni, doskonały dodatek do drugiego dania. Zachwyca niebanalnym smakiem. Składniki: 3 kg ugotowanych i startych na tarce o dużych oczkach buraczków 0,5 kg cebuli pokrojone Zobacz więcej
Jak już wielokrotnie wspominałam uwielbiam buraki, dlatego właśnie nie może ich zabraknąć w słoiczkach na zimę :) Gorąco polecam sałatkę z buraczków z papryką. Idealny dodatek do mięs. Jest naprawdę r Zobacz więcej

Paszteciki z mięsem to najczęściej dodatek do czerwonego barszczu, jednak świetnie sprawdzają się także jako przekąska na imprezach czy na lunch do pracy i szkoły. Paszteciki można przyrządzić na wiele sposobów. Najpopularniejsze paszteciki to te z ciasta drożdżowego, natomiast ostatnio bardzo popularne są błyskawiczne paszteciki z ciasta francuskiego czy filo.

\ \

Paszteciki z mięsem można wykonać z surowego mięsa mielonego (wieprzowego, wołowego czy drobiowego), ale warto też wykorzystać ugotowane i zmielone mięso z rosołu (samo lub z warzywami). Najszybciej paszteciki zrobimy używając gotowego ciasta np. francuskiego czy filo. Można je kupić zarówno świeże jak i mrożone. Zawijamy w nie mięso z przyprawami i po kilkunastu minutach w piekarniku paszteciki już są gotowe. Trochę więcej uwagi wymagają paszteciki drożdżowe. Po przygotowaniu ciasta, musimy odczekać, aż ciasto wyrośnie i dopiero możemy formować paszteciki, które mogą mieć różnorodne kształty, na przykład: ruloniki, trójkąty, czy koperty. Potem paszteciki znowu muszą wyrosnąć. Przygotowane domowym sposobem paszteciki z mięsem choć bardziej czasochłonne, są jednak zdecydowanie najsmaczniejsze.