Przepis na carne de porco à alentejana czyli wieprzowina na sposób z alentejo

Od czasu kiedy po raz pierwszy sprobowalam dziczyzny czekam na nia z utesknieniem kazdej jesieni. Na czesc tego delikatnego,a zarazem wyrazistego w smaku i rozplywajacego sie w ustach miesa moznaby pi Zobacz więcej
gotować!
gotować! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
gotować!
Lizbona od kuchni (część I)

Lizbona od kuchni (część I) 23

Lizbona od kuchni (część I) - tradycyjne portugalskie dania gotować Lizbona od kuchni (część I) 12 kwietnia 2018 Lizbona od kuchni… czyli dzisiaj opowiem Wam, jak zakochałam się w tym mieście. Nie wie Zobacz więcej
Reklama w internecie « Piers z kaczki i purée ... Zeberka na piwie // Travers de porc à la bière Zeberka chodzila za mna od dawna. Ale jakos nie wiedzialam jak je przyrzadzic, zeby mieso bylo miekkie, Zobacz więcej
Rôti de porc façon charcutière - Bistro de Jenna Suivre ce blog Bistro de Jenna Food Style Photography © Jenna Maksymiuk Rôti de porc façon charcutière 10 Novembre 2016, 07:54am |  Publié par Bistro d Zobacz więcej
Francuzi potrafią wyczarowywać cuda z mięsa. Rillettes de porc jadłam wielokrotnie w sklepowej i restauracyjnej wersji, jednak domowe nie mają sobie równych. Słynie z nich Pays de la Loire, czyli powi Zobacz więcej
dania_kontra_ania
dania_kontra_ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
dania kontra ania
Portucale (Warszawa)

Portucale (Warszawa) 76

Gdybym mogła, z chęcią przemierzyłabym całą Polskę w poszukiwaniu dobrej portugalskiej restauracji. Nachodzi mnie bowiem czasem ta nieodparta, przemożna wręcz ochota na smak, którego próżno szukać w p Zobacz więcej
Chleb i dziczyzna. Filary kuchni Alentejo. Dodajmy jeszcze do tego porco preto (mięso ciemno umaszczonych alentejańskich świnek), kolendrę oraz rekinowatą rybę cação i chyba w ten sposób wymieniliśmy Zobacz więcej
Chutney de tomates à l'indienne INGREDIENS: (pour deux pots en verre) Laver et couper les tomates grossièrement. Dans une pole profonde faites chauffer un filet d'huile. Quand l’huile est chaude, ajou Zobacz więcej
Gdzie zjeść w Lizbonie? Mercado da Ribeira to największy i najsłynniejszy targ spożywczy w Lizbonie, umiejscowiony pod dachem rozległej XIX-wiecznej hali (VIDEO). Dwa lata temu, wiosną 2014 r. targ ro Zobacz więcej
Rouelle de porc caramélisé à l'ananas INGREDIENTS: (pour 4-6 personnes) Mettez les oignons épluchés et coupés en tranches épaisses, l'ail écrasé avec sa peau (en chemise) et les feuilles de sauge dans Zobacz więcej
Region zagubiony gdzieś między Portugalią i Hiszpanią. Leżący między urwistymi dolinami rzek, na wietrznym płaskowyżu i porośniętych ubogą roślinnością wzgórzach. Z własnym językiem uznanym od niedawn Zobacz więcej
Alentejo - czyli za Tagiem. Region południowej Portugalii, o którym artykuł mojego autorstwa ukazał się właśnie w majowym numerze Mojego Gotowania. Usadowiony między największą portugalską rzeką, hisz Zobacz więcej
Sauté de porc à la moutarde - Bistro de Jenna Suivre ce blog Bistro de Jenna Food Style Photography © Jenna Maksymiuk Sauté de porc à la moutarde 13 Janvier 2016, 07:53am |  Publié par Bistro de Jenna Zobacz więcej
ViveLaCuisine • Choucroute à l’alsacienne Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. Strona główna  >   Zobacz więcej
Travers de porc mariné et grillé INGREDIENS: (pour 2 personnes) Dans un saladier mettre tous les ingrédients de la marinade. Bien mélanger. Ajouter les travers de porc. Bien enrober la viande avec la Zobacz więcej
Gratin de pommes de terres - crème à l'ail et gorgonzola ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ INGREDIENTS: Préparer la crème d'ail. Eplucher les gousses d'ail. Mettre l'ail Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
„Flavours of Portugal”

„Flavours of Portugal” 148

Tydzień Portugalski „Flavours of Portugal”  odbył się już po raz czwarty. Zorganizowany przez Polsko-Portugalską izbę Gospodarczą oraz Hotel InterContinental  przeniósł nas na kilka dni do słonecznej Zobacz więcej