Przepis na chleb gruboziarnisty

Chleb otrębowy to ostatnio dość popularny wypiek na blogach więc i ja postanowiłam przygotować go w jakiejś lekkiej formie :) Z pomocą przyszedł mi Speedcook i mój chleb był gotowy w 5 minut, ale jeśl Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog rodzinny
Chleb z dynią

Chleb z dynią 347

Spytacie... z czym jeść te wszystkie sałatki na waszym blogu? Odpowiemy ... z chlebem!  Najlepiej z chlebem własnej domowej roboty. Dlatego też dziś przepis na pyszny domowy chleb z dynią. Doskonały, Zobacz więcej
ulcik
ulcik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia na wzgórzu
Chleb na sodzie

Chleb na sodzie 445

O takim chlebie na sodzie wielokrotnie czytałam. Aż w końcu nadszedł ten dzień i zrobiłam ten chleb, ale z dodatkami smakowymi. Dodatki to  olej kujawski z czosnkiem, suszone pomidory oraz żółty ser i Zobacz więcej
magda.wrona
magda.wrona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
vito gryzie
Chleb cebulowy

Chleb cebulowy 41

Chleb cebulowy domowej roboty. Jak samemu upiec chleb cebulowy 23/11/2017 Chleb cebulowy       http://vitogryzie.com/chleb-cebulowy/ PIECZYWO cebula, chleb, drożdże Bezglutenowy chleb z kaszy gryczane Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog rodzinny
Domowy chleb

Domowy chleb 249

Po wczorajszym dniu zastanawiam się czy już całkiem nie przejść na tzw. chleb domowy . Dom wypełniony aromatem pieczonego chleba. Puszysty i delikatny jednocześnie wyraźny i sycący. Świeży bochenek ob Zobacz więcej
Wczoraj rozpoczęłam moje wakacje w Hiszpanii, dlatego grzechem byłoby nie wspomnieć o typowo andaluzyjskim śniadaniu- pan con aceite. Nie jest to nic wymyślnego, zrobienie zajmie około 5 minut, ale pr Zobacz więcej
Stek z rostbefu z musztardą gruboziarnistą i miodem Stek z rostbefu z musztardą gruboziarnistą i miodem, to danie które powstało z ochoty na zjedzenie czegoś pysznego, szybko przygotowanego. Danie to Zobacz więcej
villanelle
villanelle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Od kuchni
Chleb owsiany

Chleb owsiany 1626

Ostatniej dni noworocznego lenistwa spędziłam na pieczeniu domowych chlebów, za którymi na co dzień tak bardzo tęsknię. W szczególności za tymi na własnym zakwasie. Tym razem do wypróbowania poszedł O Zobacz więcej
Viola
Viola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fun & Taste
Chleb otrębowy

Chleb otrębowy 557

autor przepisu Viola 14 łyżek otrąb owsianych 10 łyżek otrąb pszennych 15 g drożdży sypkich 3 jajka 15 łyżek mleka tymianek sól gruboziarnista Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać wcześniej zmikso Zobacz więcej
Delikatna, aromatyczna, z chrupiącą skórką focaccia podbiła serca moich gości. Podałam ją z cytrynową oliwą, suszonymi pomidorami, oliwkami i serem gorgonzola. 50 dag mąki pszennej, 50 ml oliwy, łyżec Zobacz więcej
Schiacciata -  płaski, toskański chleb jest tematem weekendu w "Wypiekaniu na śniadanie". Dołączyłam zachęcona już wczoraj prezentowanymi wypiekami. Taka jest we mnie tęsknota za podróżą, za zmianą kr Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia rodzinna
Chleb z dynią

Chleb z dynią 21

marta.korycka
marta.korycka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mi smakuje
Łatwy chleb żytni

Łatwy chleb żytni 495

Rozkręcam się :) - po udanym pierwszym w życiu chlebie nabrałam ochoty na kolejne domowe pieczywo. Zdecydowałam się na ten przepis, bo ciepły bochenek można wyjąć z pieca bardzo szybko (szczególnie w Zobacz więcej
Kolejny raz postanowiłam się zmierzyć z tematem domowego chleba i zrobić, poza sprawdzonym już chlebem na zakwasie żytnim, także chleb z dodatkiem drożdży.   W przypadku chlebów na zakwasie, wiem jaki Zobacz więcej
ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... Zobacz więcej
Święta, święta i po świętach... Wkraczamy w Nowy Rok z nowymi pomysłami, planami, życzeniami i postanowieniami. Każdego roku obiecuję sobie, że będę coś robić lepiej, będę lepszym człowiekiem, będę wy Zobacz więcej
hickscooks
hickscooks Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
HicksCooks
Gruboziarnisty chleb z sezamem

Gruboziarnisty chleb z sezamem 170

Uwielbiam świeży chleb. Uwielbiam jego zapach, chrupiącą skórkę i miękki miąższ. Potrafię zjeść pół bochenka świeżego, najlepiej jeszcze ciepłego chleba z masłem. Poniższy przepis pochodzi z magazynu Zobacz więcej