Przepis na chleb z mąki z pełnego przemiału

Żaden chleb kupiony w sklepie nie jest w stanie pobić smaku chleba upieczonego w domu.... I choć w tej dziedzinie wciąż raczkuję, to z czystym sumieniem polecam Wam poniższy przepis. Mąka orkiszowa, p Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Psoty Psotki
Chleb prababci

Chleb prababci 444

Bardzo rzadko kupujemy pieczywo. Chleb od dawna piekę sama. Niekiedy korzystam z automatu, choć lubię wyrabiać ciasto własnoręcznie. Uświadomiłam sobie, że jeszcze nigdy nie publikowałam wypieków z ma Zobacz więcej
Mąka Przyznaję, że nad mąką nigdy się nie zastanawiałam. Rozróżniałam ziemniaczaną, bo jest dość charakterystyczna, kupowałam tortową, bo mi mówili, że jest najlepsza i wiedziałam, że jest żytnia, ale Zobacz więcej
Ostatnio bardzo mi na rękę stosowanie tego rodzaju mąki. Czuję się jakoś bardziej najedzona, a i smak nabiera większego wyrazu. Ale to rzecz gustu i czekam na Wasze opinie. Składniki: Wykonanie: Masło Zobacz więcej
  Odkąd zaczęłam wam pokazywać moje chleby na instagramie, zaczęłam dostawać pytania „ z jakiego to przepisu” „Jaka mąka” „Ile % wody” „W czym pieczesz” Itd No to wam powiem ze ten akurat to mój cudny Zobacz więcej
Bladym świtem wymknęłam się cichutko do kuchni. Po pięciu minutach automat rozpoczął proces pieczenia chleba na dzisiejsze śniadanie :) Wczesnym rankiem było bardzo zimno a trawa pokryta była grubą wa Zobacz więcej
HannaT
HannaT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
HIT PYCHOTKA
CHLEB JOGURTOWY

CHLEB JOGURTOWY 539

Chleb jogurtowy z automatu Wymieszać wodę, jogurt, olej i miód, wlać do formy. Wymieszać obydwa rodzaje mąki i  delikatnie ,rownomiernie wsypać do formy . W jednym rogu formy umieścić otręby, w  drugi Zobacz więcej
Chleb z jogurtem z automatu do pieczenia Chleb z jogurtem z automatu do pieczenia, to kolejny pomysł na własny chleb. Chleb na drożdżach szybki w przygotowaniu i smaczny.   Chleb jogurtowy    Do pojem Zobacz więcej
14 czerwca 2012 by Caroline Od Młynów w Stoisławiu otrzymałam również mąkę żytnią razową typu 2000 z pełnego przemiału. Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna – 255 kcal Białko – 8,7g Zobacz więcej
Pieczenie domowego pieczywa, kiedy raz już oswojone, bardzo łatwo wchodzi w nawyk. Jest to nawyk przyjemny a satysfakcja przy testowaniu coraz to nowych i bardziej skomplikowanych przepisów nigdy nie Zobacz więcej
w końcu mam aparat, którym zdjęcia mogę robić...czas więc wrócić do wrzucania przepisów ze zdrowym jedzeniem..;) na początek sos beszamelowy ale moja wariacja....muszę powiedzieć,że wyszedł nadspodzie Zobacz więcej
            Ciasto bez jajek, jajka zastąpiły nam banany a zamiast mleka użyłam zwykłej wody. Zamiast cukru trzcinowego możemy ze spokojem użyć dowolnego, naturalnego słodzika. Ciasto jest niesamowici Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Psoty Psotki
Chleb wiejski z orzechami

Chleb wiejski z orzechami 265

Wspaniały, niepowtarzalny, domowy smak. Chleb z dwóch rodzajów mąki, naszpikowany prażonymi włoskimi orzechami to zdecydowanie nasz faworyt. Ma czekoladową barwę, jest zwarty i bardzo dobrze się kroi. Zobacz więcej
Jedliście kiedyś tort na mące z pełnego przemiału? Ja już tak :) U nas w domu bardzo rzadko używa się białej mąki, tak rzadko, że czasami zapominam, że taka w ogóle istnieje. Kiedy w prezencie dla mru Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
CHLEB WIELOZIARNISTY

CHLEB WIELOZIARNISTY 309

Czas wrócić i nadrobić zaległości, a nazbierało się ich trochę. Dzisiaj przepis na chleb, który został upieczony w Wielkanocną Sobotę i pełnił rolę chlebka do święconki zarówno w naszym koszyczku jak Zobacz więcej
 Myśląc o chlebie od razu nasuwa się skojarzenie – chleb jest z mąki, a mąka z pszenicy, no ewentualnie z żyta. Nie wiedzieć czemu w Polsce ludzie, w tym personel piekarni (o zgrozo) utożsamiają wypie Zobacz więcej
Kaś
Kaś Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bake&Taste
Chleb pełnoziarnisty z orzechami

Chleb pełnoziarnisty z orzechami 505

Maszynowiec. Bo sesja. Bo szalony wyjazd. Bo czas... gdzie się podział wolny czas?!? Idę na łatwiznę, ale efekt przerasta moje oczekiwania. Bardzo smaczny chleb. Składniki: przepis z książki "Upiecz s Zobacz więcej
Odkąd poczułam się pewniej w dziedzinie pieczenia chleba, często eksperymentuję ze składnikami. Są to eksperymenty bardziej lub mniej udane, różnie to bywa. A to zakalec wyjdzie. A to znowu jak się ud Zobacz więcej
Polecam wszystkim bardzo smaczny i zdrowy chleb z mąki orkiszowej z pełnego przemiału. Jak już wcześniej pisałam, orkisz nie jest poddawany modyfikacjom jak zwykła pszenica, zawiera też dużo łatwiej p Zobacz więcej