Przepis na ciasto szwedzkie z rabarbarem

efka
efka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kucharzenie
SZWEDZKIE CIASTO Z RABARBAREM

SZWEDZKIE CIASTO Z RABARBAREM 260

Przepis wg Moich wypieków, z drobnymi zmianami. 1/2 kg rabarbaru 2 jajka pół szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 kostki zimnego masła brązowy cukier do posypania Rabarbar umyć, bez obierania Zobacz więcej
Pierwszy kupiony w tym roku rabarbar wylądował w cieście. Przeważnie robię kruche, ale tym razem wykorzystałam inny spód. Przepis mi się podoba, ponieważ nie zawiera proszku do pieczenia, ciasto jest Zobacz więcej
Co mnie skłoniło do zrobienia tego ciasta, hm: 1. nigdy takiego nie jadłam 2. nigdy nie jadłam rabarbaru  3. jest to coś nowego czego nie robiłam, więc why not? 4. ciasto jest proste 5. pozazdrościłam Zobacz więcej
A czym  u was pachnie w domu w te leniwe, weekendowe dni? Pyszne, szybkie, cudowne w swojej prostocie. Szwedzkie, a jednak bez dodatku cynamonu. I jak mówi najmłodszy członek rodziny "z jabłuszkami". Zobacz więcej
Z gatunku: ratunku, potrzebuję czegoś na szybko! To takie coś właśnie - niewiele składników, banalne przygotowanie, tylko godzinę się pieczę, więc raczej nie do zrobienia 45 min. przed imprezą ;) Kwas Zobacz więcej
Proste ciasto z rabarbarem. Czyli szwedzka Rabarberkaka. Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Proste ciasto z rabarbarem. Czyli szwedzka Rabarberkaka. 27 kwietnia 2015 autorstwa O godzinie 19.30 w Zobacz więcej
Składniki (na tortownicę 22cm): 400g rabarbaru 2 jajka  150ml cukru (trochę więcej niż pół szklanki) 150ml mąki pszennej (ok. 100g) 50g zimnego masła z lodówki cukier perłowy lub demerara do posypania Zobacz więcej
Delikatne ciasto z owocami i chrupiącą skórką. W oryginale tylko z rabarbarem, ale teraz, w sezonie jagodowym, z jagodami. Koniecznie musicie spróbować, bo jest łatwe, błyskawiczne w przygotowaniu i z Zobacz więcej
Kiedyś były laurki, dziś jest ciasto. Szwedzkie z rabarbarem. Lekkie, delikatne i puszyste. Z dużą ilością kwaśnych łodyg. Typowo wiosenny wypiek, który uraduje każdego łasucha. Polecam gorąco! Składn Zobacz więcej
Lekkie, puszyste i szybkie do przygotowania ciasto. Nie wymaga proszku do pieczenia. I do tego ta chrupiąca skorupka na górze, mniammm... Przepis pochodzi ze Szwecji jak Ikea, więc nie może być trudne Zobacz więcej
Szwedzkie ciasto z rabarbarem Rabarberkaka Ciasto które bardzo często piekę w sezonie rabarbarowym, niestety jest dość niefotogeniczne więc dopiero teraz na blogu. Ma to swoją zaletę: przepis jest spr Zobacz więcej
        Zobacz więcej
Jest wiele dań deserów, których nazwa pochodzi od imienia jakiejś pięknej kobiety np. Piękna Helena, Pawłowa czy właśnie Tosca. Tosca była śpiewaczką i rewolucjonistką z opery Pucciniego, a ciasto Tos Zobacz więcej
Szwedzkie ciasto z rabarbarem Rabarberkaka [blacha o wym. 25 cm na 20 cm] Składniki: 400 g rabarbaru 2 jajka 1/2 szklanki cukru 100 g mąki pszennej 50 g zimnego masła, z lodówki cukier perłowy lub dem Zobacz więcej