Przepis na ciasto z kruszonka porzeczkami budyniem

Czy Wy też tak macie, że każdy pretekst jest dobry aby upiec ciasto mimo tropikalnych upałów? Ja niestety tak mam. Wczoraj upiekłam ciasto na powrót W. z tygodniowej podróży służbowej. Razem z ciastem Zobacz więcej
Migdałowe ciasto z budyniem i czerwoną porzeczką – Mada w kuchni Mada w kuchni Blog kulinarny Migdałowe ciasto z budyniem i czerwoną porzeczką Kocham dodawać czerwone porzeczki do ciasta. Uwielbiam je Zobacz więcej
Już dawno nie piekłam ciasta kruchego, więc postanowiłam upiec ciasto z owocami i budyniem. Na tej stronie znalazłam przepis na ciasto z dodatkiem jagód. Ja postanowiłam je upiecz czerwonymi porzeczka Zobacz więcej
Dzisiaj od rana dzięki uprzejmości sąsiadki zbierałam porzeczki. Czekają cierpliwie umyte na przetwarzanie na soki i konfitury. Postanowiłam jednak upiec moim domownikom jakieś ciasto na deser. Padło Zobacz więcej
Jedni czekają na sezon i wtedy pieką ciasta z owocami. Inni mrożą owoce i cieszą się ich smakiem cały rok. Nieważne, czy jesteście w jednej czy w drugiej grupie. Tego ciasta warto spróbować i w sezoni Zobacz więcej
Rozsmakowałam się w kruchym cieście razowym na dobre! Tak bardzo pasuje mi do letnich, sezonowych, świeżutkich owoców i warzyw, że nie mogłam odmówić sobie upieczenia jeszcze jednego kruchego ciasta, Zobacz więcej
Po sezonie truskawkowym, przyszła pora na jagody i porzeczki, które najlepiej smakują na kruchym, zrumienionym spodzie. Ja miałam to szczęście, że mogłam słodko-kwaśne owoce porzeczki zrywać z sadu mo Zobacz więcej
                                                          Zobacz więcej
" W tym roku szczególnie rozsmakowałam się w różnego rodzaju kruchych ciastach z owocami. Zaczęłam od rabarbaru, potem były truskawki, jagody, porzeczki, a w następnej kolejności zapewne będą wiśnie i Zobacz więcej
Uwielbiam lato ! Za pogodę, za to,` że wszędzie jest tak zielono i kolorowo, za owoce i  warzywa po które mogę wyjść do ogródka, a nie muszę biec do sklepu i jeść te nafaszerowane chemią. Po prostu za Zobacz więcej
Dzisiaj ciasto z kwaśnym akcentem czyli porzeczkami jakie urosły na naszej działce, a było ich, aż 1,5 szklanki ( porcja idealna na ciasto). Pomysł podpatrzony tutaj Ciasto z porzeczkami i kruszonką  Zobacz więcej
Mimo, że latem prawie wszyscy zajadają się czereśniami (niektórzy pałaszują je razem z pestkami ;)), ja nie przepadam za jedzeniem czereśni jako takich. Nie lubię bawić się w wyjmowanie pestek i dener Zobacz więcej
To ciasto wymaga odrobinę więcej pracy, niż większość tych, które można było znaleźć na blogu do tej pory, jednak czasem można poświęcić trochę czasu na to, żeby zrobić coś wyjątkowo smacznego ;) Cias Zobacz więcej
Mimo, że latem prawie wszyscy zajadają się czereśniami (niektórzy pałaszują je razem z pestkami ;)), ja nie przepadam za jedzeniem czereśni jako takich. Nie lubię bawić się w wyjmowanie pestek i dener Zobacz więcej
  Chodziło za mną to ciasto, oj chodziło w minioną sobotę byliśmy na fajnej imprezie, na której zjadłam trzy kawałki pysznych ciast. Między innymi jednym z nich było ciasto z porzeczkami. Pomyślałam s Zobacz więcej
Witajcie w "Weekendowej Cukierence". Zapraszam dziś na ucierano ciasto z czerwoną porzeczką. To ciasto ucierane robiłam już ze śliwkami, jagodami i rabarbarem. Świetnie pasuje do niego także czerwona Zobacz więcej
Ciasto z budyniem, jabłkami i kruszonką - Wiszniówka przepisy, porady, gadżety Ciasto z budyniem, jabłkami i kruszonką To ciasto powinno właściwie nazywać się ciasto Maja. Dlaczego? Otóż powstało w wy Zobacz więcej
W upały nie mogłam sobie znaleźć miejsca.. najchętniej miniony weekend spędziłabym gdzieś na jeziorem ale rozchorował mi się piesek, więc musiałam zostać w domu. Dopiero w niedzielę wieczorem gdy upał Zobacz więcej
Kruche ciasto z malinami, budyniem i kruszonką - Strefa Wypieków O MNIE Blog kulinarny – sprawdzone przepisy ze zdjęciami. Najlepsze ciasta, desery, domowe pieczywo … Kruche ciasto z malinami, budynie Zobacz więcej
Bardzo zwykłe ciasto, ale czy czasem w prostocie nie tkwi sedno sprawy? Z takimi banałami kojarzy mi się lato, w każdej zresztą dziedzinie życia, nie tylko w kuchni. Żadnych wymyślnych smaków, żadnych Zobacz więcej