Przepis na dal makhani

Kurczak na masle, czyli murgh makhani, to danie z kuchni indyjskiej, znane na calym swiecie rowniez jako butter chicken. Mialam przyjemnosc sprobowac tego dania w Indiach. U mnie bedzie w wersji odchu Zobacz więcej
SmaKokosa
SmaKokosa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SmaKokosa
Indyjsko w kuchni i szpinakowo

Indyjsko w kuchni i szpinakowo 73

WRÓCIŁAM i od razu przekazuję Wam przepis na ukochaną potrawę o indyjskim posmaku :) Szybkie, aromatyczne i zdrowe danie, dobre zarówno dla osób wege jak i nie. :) A poza tym to mój pierwszy przepis z Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jadłonomia
Dal z czarnej soczewicy

Dal z czarnej soczewicy 14

Dal z czarnej soczewicy » Jadłonomia · wegańskie przepisy nie tylko dla wegan snapchat: jadlonomia Strona główna Przepisy 10 marca 2019 Dal z czarnej soczewicy Składniki: cebula, soczewica Danie: dani Zobacz więcej
W sezonie grzewczym aby trochę sobie pomóc trzeba zmienić swoje nawyki żywieniowe. Wszystko jest w zupełnym porządku gdy siedzi się w przytulnym kącie w domu – najlepiej blisko kaloryfera i koca. Gorz Zobacz więcej
Jejuuuu jaka jestem podekscytowana!!!! Dzisiaj pelna para ruszyla edycja filmow. Dzieki Mackowi sa juz sklepane w calasc czekaja tylko na dodanie czolowki i listy skladnikow. Nastepny wpis bedzie juz Zobacz więcej
                                Zobacz więcej
Dal to coś w rodzaju zupy, lub gulaszu (curry) z roślin strączkowych. Jest to danie bardzo popularne w całych Indiach, Pakistanie, Bangladeszu i Nepalu. Występuje w wielu odmianach, niemal tak wielu, Zobacz więcej
boregi
boregi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Licencja na gotowanie
Paneer makhani

Paneer makhani 515

Ser paneer w kolejnej odsłonie. Zaczynałam już pisać peany na jego cześć, ale Konrad poczuł ukłucie zazdrości, więc muszę się ograniczać ;) Paneer sam w sobie nie ma zbyt wyrazistego smaku, ale w połą Zobacz więcej
slodkokwasny
slodkokwasny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SlodkoKwasnyCom
Dal Makhani, maślany dal

Dal Makhani, maślany dal 576

Klasyk kuchni północnych Indii. Wegateriańskie połączenie intensywnych smaków, delikatnego masła i śmietany. Bogate w błonnik i proteiny. Bardzo kaloryczne, ale przecież nie musimy jeść całego talerza Zobacz więcej
Jemy Ekolokalnie
Jemy Ekolokalnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jemy.ekolokalnie.pl
Murgh Makhani sos

Murgh Makhani sos 62

Składniki 1 kg pomidorów, pokrojone w kostkę 8 ziaren zielonego kardamonu 1 łyżka pokrojonego drobno czosnku (3-4 ząbki) 3 cm imbiru, pokrojone w cienkie paski 3 zielone papryczki chili, pokrojone w c Zobacz więcej
Mówi się, że potrzeba jest matką wynalazku. Mogę się z tym stwierdzeniem zgodzić, ponieważ przez potrzebę rozgrzania powstał mój dzisiejszy dal.  Istnieje pewne zjawisko w kuchni o którym opowiadała m Zobacz więcej
Chicken Murgh Makhani, czyli Indyjski Butter Chicken! | imagineyourcooking imagineyourcooking .. kulinarne wyobrażenia ..   RSS   Chicken Murgh Makhani, czyli Indyjski Butter Chicken! Powiązane wpisy: Zobacz więcej
Bhajan Cafe  https://www.facebook.com/BhajanCafeKrakow/ ul. Stradomska 17, Kraków Bhajan Cafe to magiczne miejsce w Krakowie, które koniecznie musisz odwiedzić jeśli lubisz kuchnię indyjską, a jeśli n Zobacz więcej
Raz Się Tyje
Raz Się Tyje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Raz Się Tyje
Makhani z krewetkami

Makhani z krewetkami 32

Artykuł Makhani z krewetkami pochodzi z serwisu Raz się tyje. Zobacz więcej
  Dziś mam dla Was naprawdę pyszne wegetariańskie danie. Inspiracją do jego wykonania był dhal makhani, czyli maślany dal - aromatyczne wschodnie danie z warzyw strączkowych. Do swojej wersji użyłam c Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Dal maślany (Butter Dal)

Dal maślany (Butter Dal) 316

Maślany dal czyli Dal Makhani to wegetariańskie danie wywodzące się z kuchni Pendżabu. Do przyrządzenia tej bardzo smacznej i sycącej potrawy używa się czarnej fasoli urad dal w postaci nierozłupanej Zobacz więcej
Paneer Makhani jest jednym z najpopularniejszych dań wegetariańskich wywodzących się z kuchni północnych Indii. Kawałki delikatnego świeżego serka paneer zanurzone w gęstym orzechowo-śmietanowo-pomido Zobacz więcej
Dal makhani – bardzo gęsty, kremowy, maślany dal wywodzący się z północnej części Indii. Nazywany również ‚kali dal’ lub ‚maa di dal’, w dosłownym tłumaczeniu to soczewica gotowana w maśle. W niektóry Zobacz więcej