Przepis na dare to cook

Uwielbiam ciasta z owocami, mnóstwem owoców! Dlatego do tego ciasta upchałam ich tyle, ile się dało. Do tortownicy nałożyłam połowę porcji ciasta, wyłożyłam owoce i powtórzyłam czynność. Nie ukrywam, Zobacz więcej
Jak zobaczyłam te szparagi u Magdy z Dare to Cook, to wiedziałam, że muszę je zrobić ;-) Zmieniłam jednak sos z liści rzodkiewki naliście czosnku niedźwiedziego.Pycha! My zjedliśmy tę sałatkę jako Zobacz więcej
Brama przy ul. Piotrkowskiej 67 ma nowego lokatora, mam nadzieję, że zostanie z nami na dłużej bo ich przystawki mogłabym jeść codziennie. Na ladzie dumnie prężą się marynowane warzywa i mięsa na Zobacz więcej
Młode warzywa to mój bezwzględny fetysz. A te wychodowane na działce to więcej niż skarby. Przywiozłam w weekend cały worek dobroci, od młodych botwinek przez pyszny koperek, sałaty, nać pietruszki, Zobacz więcej
Przepis koniecznie do wypróbowania! Uwielbiam ryby, robię je w domu bardzo często i szukam coraz to nowych rozwiązań na ich podanie. Ta rybka wyszła genialna. Pikantna, soczysta i wymaga jedynie Zobacz więcej
jula
jula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
How About Brussels
cook & book

cook & book 82

Wednesday, December 12, 2012 cook & book A place that charm me in Brussels at first sight - Cook & Book. More on Magazyn Smak :) website. O miejscu, które urzekło mnie w Brukseli od pierwszego Zobacz więcej
Zdrowe śniadania nie muszą być pracochłonne. Gwiazdą tego śniadanie jest KURKUMA! Wystarczy kilka minut i mamy pyszną ciepłą miskę wypełnioną witaminami i smakiem. O zaletach kurkumy ostatnio głośno Zobacz więcej
Upały wróciły, ale ciasto aż się prosi o zrobienie. Odpalcie piekarnik tylko na godzinkę, a będziecie mieć najszybszy, najlepszy domowy biszkopt z owocami. Możecie je swobodnie wymieniać i żąglować Zobacz więcej
Nigdy nie byłam specjalnie mięsożerna, ostatnio jednak odchodzę od mięsa coraz bardziej i większość moich dań to wegetariańskie wersje klasycznych przysmaków. A soczewica nie dość, że śliczna to taka Zobacz więcej
Mus rabarbarowy można wykorzystać do wielu smakołyków:-) Ten przygotowałam jako dodatek do jogurtu chia, ale świetnie będzie pasował do naleśników czy racuchów drożdżowych. Inspirację na jego Zobacz więcej
Jaglanka jest ekstra! Zdrowa – jak to kasza, smaczna i tania. To ostatnio moje ulubione śniadanie, zblendowana z bananemjest pyszna sama w sobie, ale w zależności od zachcianek podaję ją z owocami, z Zobacz więcej
Znacie suszoną miechunkę peruwiańską? Ja nie znałam, spróbowałam i wpadłam po uszy. Jest pyszna, kwaśna, słodka, malutkie ziarenka fajnie trzeszczą w zębach. Możliwości jej wykorzystania są Zobacz więcej
Jestem super łasuchem i dobrą cukiernię wyniucham na kilometr. W tym wypadkudaleko nie miałam bo pod domem mam najlepsze jagodzinaki w mieście. Wypiekane są na miejscu, więc ich zapach roznosi się po Zobacz więcej
Idąc na “Przystawkę z kultury” mam duże oczekiwanie wobec przystawek. Aleksander Baron czaruje jak zawsze. Na medalion z serca barana nie miałam ochoty. Za to z uwielbieniem patrzyłam na deser ‘ Zobacz więcej
Nie odkładajcie jedzenie pomidorów na później! Teraz są najlepsze, a szczególnie jeśli sąz własnej hodowli Ta sałatka uwiedzie Was tak jak mnie, robię ją na lunch 2x w tygodniu i nie mogę przestać się Zobacz więcej
Daretocook.pl
Daretocook.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dare to cook
WATER & WINE

WATER & WINE 39

O koncepcie Water & Wine pisałam jużnie raz, zawsze w samych superlatywach i… nic się nie zmieniło, oprócz tego, że od kilku tygodni ten niezwykły koncept został otwarty dla gości !!! Możecie Zobacz więcej
Kukbukowe warsztaty z pieczenia muffinek i parzenia kawy odbyły się podczas 5. Łódź Street Food Festival, o którym wspominałam TU. Wejściówkę wygrałam w konkursie dla czytelników Kukbuka. Z Kukbukiem Zobacz więcej
Paszczaki gotują
Paszczaki gotują Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paszczaki gotują
Cook&Help

Cook&Help 75

Wpis Cook&Help pochodzi z bloga Paszczaki gotują Cook&Help piknik charytatywny dla Leosia odbył się w ubiegłą niedzielę w Krakowie na Lotnicznej w MDK Domu Harcerza. My gotowaliśmy i Zobacz więcej
Stwierdzam, że lubię się uczyć. Tyle tylko, że lubię uczyć się jedynie wybrane zagadnienia. Nie trudno się domyśleć, że tematy kulinarne interesują mnie szczególnie, a takie które pomogą mi w Zobacz więcej
Festiwal Kuchni Węgierskiej dobiegł końca. Przez dwa ostatnie tygodnie wspólnie poznawaliśmy „kuchnię serca Europy”. W akcji wzięło udział 14 blogerów, którzy przygotowali 28 najróżniejszych Zobacz więcej