Przepis na dorsz z tymiankiem i porą

edith
edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pasja Smaku
Dorsz zapiekany z porami

Dorsz zapiekany z porami 868

W najbliższych tygodniach ryby będą często królowały na moim stole. To głownie kwestia pewnych postanowień mojego Męża, a ja mam zamiar go mocno w tym wspierać. A że rybki są pyszne, to będą bardzo mi Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Dorsz pieczony w papilotach

Dorsz pieczony w papilotach 1588

To było pyszne, chociaż wymyślone spontanicznie. Dorsz na pierzynce warzyw, zapiekany w piekarniku w papierowych łódeczkach. Soczysta, aromatyczna ryba, chrupiące warzywa... a do tego ziemniaczki... T Zobacz więcej
Dorsz w sosie porowym z tymiankiem to idealny pomysł na rodzinny obiad – soczysta ryba, uduszony por pachnący tymiankiem i do tego ryż lub ziemniaczki – nie zapominajmy o surówce Gorąco polecam ten pr Zobacz więcej
Dorsz duszony w porach i papryce Składniki: Etapy przygotowania: Paprykę kroimy w małą kostkę, a por i czosnek drobno siekamy. Rozgrzewamy olej na patelni (ok. 2 łyżki), zmniejszamy ogień i wrzucamy c Zobacz więcej
figmara
figmara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
figowe smaki
Dorsz zapiekany z porami

Dorsz zapiekany z porami 21

    .. . 300 g polędwicy z dorsza 2 pory 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju sok z cytryny sól, pieprz   .  Rybę opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryn Zobacz więcej
Dorsz na kołderce z pora i pieczarek to danie obiadowe z diety przyspieszającej metabolizm dla fazy II. Najtrudniejsze 2 dni diety, ponieważ 3 posiłki główne i 2 przekąski to tylko proteiny i warzywa. Zobacz więcej
Dorsz duszony w porach i papryce Składniki: Etapy przygotowania: Paprykę kroimy w małą kostkę, a por i czosnek drobno siekamy. Rozgrzewamy olej na patelni (ok. 2 łyżki), zmniejszamy ogień i wrzucamy c Zobacz więcej
Dostaliśmy w prezencie nowoczesne urządzenie do gotowania, pieczenia, duszenia itd. nazwane Multicooker więc trzeba było je wypróbować. Wybór padł a dorsza, czy myślicie że w ciągu 30 minut można przy Zobacz więcej
Dziś przepyszna rybka z dodatkami. Chwilę to potrwa ale warto się chwilę pomęczyć. Pyszny pieczony dorsz, gotowana soczewica z dodatkiem czosnku, mięty, skórki z pomarańczy i soku z tejże jest obłędna Zobacz więcej
odKuchni
odKuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
odKuchni
Dorsz Z Porami I Pieczarkami

Dorsz Z Porami I Pieczarkami 641

Składniki 1 polędwica z dorsza 2 duże pory (biała część powinna mieć około 25cm długości) 4 pieczarki 100ml słodkiej śmietany 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sok z cytr Zobacz więcej
Dzisiejszy pomysł na rybę jest trochę nietypowy… Wymyśliłam sobie takie połączenie przy okazji współpracy z ZT Kruszwica przy przygotowaniu wielkanocnego ebooka. Jedna rzecz wymyślić sobie przepis a i Zobacz więcej
Znowu ryba z porami. Tym razem dorsz. Uwielbiam dania, przy których nie muszę się napracować, a smakują rewelacyjnie. A do tego mam od razu danie z surówką (czyt. pieczonymi porami). Filety z białej r Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Dorsz Zapiekany z Porami

Dorsz Zapiekany z Porami 1570

« Sałatka Makarononowa z ... Dorsz Zapiekany z Porami Tak przyrządzoną rybę można podawać samą lub z dodatkami w postaci sałatki lub pieczonych ziemniaków. W tej potrawie równie dobrze a nawet lepiej Zobacz więcej
Dorsz z świeżym rozmarynem i tymiankiem z piekarnika, czyli aromatyczna zdrowa ryba. Rybę z świeżym tymiankiem i rozmarynem jadłam kiedyś we włoskiej restauracji i była tak pyszna, że teraz każdą rybę Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Dorsz pod pierzynką z pora

Dorsz pod pierzynką z pora 689

Dorsz pod pierzynką z pora to fantastyczna propozycja na obiadek! Smakuje naprawdę wyśmienicie. Robiłam już wiele razy i pewnie nie raz jeszcze się skuszę. Przepis znalazłam w miesięczniku Przyślij pr Zobacz więcej
Składniki: ok. 150g polędwicy lub po prostu fileta z dorsza na porcję sok z 1/2 cytryny sól, pieprz świeże zioła: tymianek, mięta (po kilka listków na każdą porcję) musztarda francuska  z Dijon (1 łyż Zobacz więcej