Przepis na dżem jagodowy z cukrem żelującym

Dżem z czerwonej porzeczki Pyszny dżem z czerwonej porzeczki, idealny do kanapek lub naleśników. W okresie zimowym bardzo chętnie sięgam po słoik wcześniej przygotowanego dżemu  lub powideł. Dla oszcz Zobacz więcej
elka72
elka72 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni i ogrodzie
Dżem z leśnych jagód

Dżem z leśnych jagód 584

  Kolejna porcja słodkich przetworów.   Tym razem dżem jagodowy.              1kg jagód leśnych 1 op 500g cukru żelującego 2:1 Diamant   Owoce wymieszać z cukrem żelującym i odstawić na 3-4 godziny. N Zobacz więcej
Pyszny dżem z czerwonej porzeczki, idealny do kanapek lub naleśników. W okresie zimowym bardzo ale to bardzo chętnie zajadamy sie nim. Do przygotowania dżemu użyłam cukru żelującego Diamant, który spr Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
para w kuchni
Szybki jagodowy dżem

Szybki jagodowy dżem 289

Dziś będzie post spod znaku szybkie przetwory. Nie ukrywam, że smażymy sporo konfitur. Tych tradycyjnych, z dużą ilością cukru, z dziwnymi dodatkami, smażone minimum dwa, trzy dni. Jednak na naszym st Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Dżem z dyni

Dżem z dyni 13146

gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Przetwory z charakterem VI

Przetwory z charakterem VI 554

« Zupa kukurydziana Oleńki Ślimaczki cynamonowe z ... » Przetwory z charakterem VI Uwielbiam robić przetwory. Pod koniec sezonu półki w mojej "piwniczce" uginają się. Mam już różne konfitury i dżemy: Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Dżem jagodowy

Dżem jagodowy 10896

Dżem jagodowy     To jeden z ulubionych dżemów mojego dzieciństwa i jeden z prostszych do przygotowania.   Składniki: 2 litry jagód (ok 1 kg) pół kg cukru ćwierć szkl wody   Wykonanie: Jagody dokładni Zobacz więcej
Zaczęłam już zamykać smaki lata w słoikach na zimę. Pierwszym przetworem jest dżem truskawkowy. Przygotowanie jest banalnie proste i nie zajmuje dużo czasu. A zimową porą smak nie do opisania. Do przy Zobacz więcej
Uwielbiam tradycyjne konfitury długo smażone, lecz równie wielką miłością darzę dżemy o konsystencji galaretki. Tym razem czerwona porzeczka w formie dżemu z dodatkiem cukru żelującego. Nam pesteczki Zobacz więcej
Konfitura jagodowa niskosłodzona. Opakowanie: słoik 240g. Dostępne smaki: truskawkowy, wiśniowy, jagodowy.    Skład:  Sporządzono z 60g owoców na 100g przetworu. Zawiera 43g cukru na 100g produktu.   Zobacz więcej
Pełnoziarniste placki na kefirze i oleju rzepakowym z sosem jagodowym Składniki na ok. 20 placków: pszennej lub orkiszowej + odrobina do posmarowania patelni Sos jagodowy* (mogą być mrożone) Smacznego Zobacz więcej
Sezon jagodowy w pełni. Uwielbiamy jagodzianki, pierogi z jagodami i inne jagodowe wariacje. Trochę jagód zamroziłam już na zimę, a część postanowiłam zamknąć w słoikach. Będę kombinować z różnymi dod Zobacz więcej
Czy jest ktoś kto nie lubi dżemów? Ja uwielbiam, a dżem ananasowy szczególnie. Zwłaszcza ze świeżą bułeczką posmarowaną masłem. Wyszedł wspaniały. Idealnie słodki, intensywnie owocowy. Składniki: 1,5 Zobacz więcej
Lawendowyfartuszek
Lawendowyfartuszek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
lawendowyfartuszek
Dżem z truskawek

Dżem z truskawek 416

Dżem z truskawek - Domowa spiżarnia - lawendowyfartuszek - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lawendowyfartuszek Dżem z truskawek (09.07.2014)Wiśnie w syropie (07.07.2014)Lody jagodowe (0 Zobacz więcej
   Moja pierwsza konfitura bez dodatku jakichkolwiek cukrów, środków żelujących, zagęszczających itp. Proces produkcji takiego dżemu nosi nazwę janginizacji. Janginizacja to duszenie owoców we własnym Zobacz więcej
js28
js28 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smacznie z Joanną
Dżem truskawkowo - jagodowy

Dżem truskawkowo - jagodowy 291

« Blok czekoladowo - ... Dżem truskawkowo - jagodowy Na pożegnanie sezonu truskawkowego (a może na powitanie sezonu jagodowego?) zrobiłam dzisiaj pyszny, bardzo pachnący latem dżem truskawkowo - jagod Zobacz więcej
Z dżemami robiłam już dużo eksperymentów i nie zawsze były udane, bo smak produktu końcowego mi nie odpowiadał. Ale mam kilka bardziej udanych przepisów, które będę na pewno jeszcze powtarzać. Okazuje Zobacz więcej