Przepis na dzemy z czekolada

Sylwia Wojtkowiak
Sylwia Wojtkowiak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mała Łyżeczka
Domowa czekolada

Domowa czekolada 1729

"Liście, robaki, no i dżdżownice. A czekoladę? Kangury nie jedzą czekolady. Próbowałeś kiedyś? Jadłeś kiedyś czekoladę? Nie masz ochoty. Zaskakuje mnie pan, panie Pantoufle. Taki obieżyświat, a nie ci Zobacz więcej
Przepis znalazłam kiedyś dawno temu w jakiejś babskiej gazecie. Nie wiem, jak się nazywa, bo jakoś tak mi się wyrwało. No to nazwaliśmy go c... Zobacz więcej
grupa rodzaj Mięso i drób Bażant, wątroba Owoce morza Kałamarnica, karp, kawior, łosoś, Lucjan, okoń, omułki, sum, śledź świeży Jaja i produkty mleczne Chude mleko, mleko 2%, m. sojowe, ser cheddar, e Zobacz więcej
Zapraszam na bardzo dobrą domową czekoladę mleczną. Składniki: 100g masła 1/2 szkl wody 1 szkl kakao słodkiego 2 szkl mleka pełnego w proszku Przygotowanie: Do garnuszka wlewamy wodę,dodajemy masło i Zobacz więcej
Na cztery widelce
Na cztery widelce Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
na4widelce@gmail.com
Gorąca czekolada

Gorąca czekolada 1588

deser, czekolada, napój, słodkości Zobacz więcej
Katalina
Katalina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne delicje
Dżem-śliwka w czekoladzie

Dżem-śliwka w czekoladzie 942

Przedstawiam dzisiaj przepis na pyszny, słodki dżem-śliwka w czekoladzie. Dżem smakuje jak znane i lubiane prze wiele osób, cukierki śliwki w czekoladzie. Zachęcam wszystkich do spróbowania:). Przepis Zobacz więcej
Do moich drzwi "zapukaly" pomidorki, masza Allah! Przyniosla je moja sasiadka, a wyhodowala je jej mama, kobieta w bardzo podeszlym wie... Zobacz więcej
Czekoladki na Światowy Dzień Czekolady ,,Czekoladki'' brzmi  równie miło jak ,,ciasteczka'' a dzisiaj w ,,Światowym Dniu Czekolady" wyjątkowo można się rozmarzyć i zdrabniać każde słowo, które przyjdz Zobacz więcej
Sympatyczne czekoladki ze słodkiej białej czekolady z kontrastującym, lekko kwaśnym nadzieniem wiśniowym. Pyszne! Smaki naprawdę bardzo fajnie współgrają, co sprawia, że chciało by się zjeść wszystkie Zobacz więcej
PatK
PatK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pat-elnia
Czekoladki Collage / z czekoladą

Czekoladki Collage / z czekoladą 120

Kto już próbował fioletowej czekolady o tej samej nazwie, ten wie, co było dla mnie inspiracją do zrobienia tych czekoladek... A właściw... Zobacz więcej
co dziś jemy Mamo?
co dziś jemy Mamo? Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
co dziś jemy Mamo?
CZEKOLADA

CZEKOLADA 527

aga: Pamiętasz jak po raz pierwszy zabrałyśmy się do wykonania naszej czekolady? kaja: Była to poprostu porażka :-) aga : Czekolada ... Zobacz więcej
Czekoladki z białej czekolady z nadzieniem jagodowo-advokatowym Załapałam bakcyla czekoladowego Dziś kolejny eksperyment – uważam udany. Czekoladki z białej czekolady (podbarwionej barwnikiem spożywcz Zobacz więcej
Znowu zmieniła się nazwa bloga. Tamta była za japońska. Teraz będzie bez japońskiego :D Przepis na czekoladki zaczerpnęłam stąd: http:/... Zobacz więcej
Uwielbiam śliwki, a śliwki w czekoladzie w szczególności! Pewnego razu będąc u koleżanki na urodzinach zajadałam się czymś bardzo podobnym. Metodą prób i błędów doszłam do idealnej wersji tego dżemu. Zobacz więcej
Milena
Milena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Teen's Kitchen
Babeczki z czekoladą

Babeczki z czekoladą 730

#52 Od dawna szukałam przepisu na coś takiego, jak te babeczki. Na coś, z czego czekolada wypłynie tak pięknie jak tu :D Przepis znalaz... Zobacz więcej
beatriczenkiczen
beatriczenkiczen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
BeatriczenKiczen
Temperowanie czekolady

Temperowanie czekolady 577

temperowanie czekolady, pralinki, czekoladki, trufle, jak temperować czekoladę, sposób temperowania czekolady, jak rozpuścić czekoladę Zobacz więcej
Już jakiś czas temu zapowiadałam, że podzielę się z Wami wrażeniami, które towarzyszyły mi w fabryce czekolady Wawel, a więc... :) Kocham każde blogowe wyjazdy, niezależnie czy są  warsztaty kulinarne Zobacz więcej
Tedi
Tedi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Turkusowa Kropka
Domowa czekolada

Domowa czekolada 4956

Ostatnio dużo eksperymentuję z domową czekoladą. Wiąże się to z niezliczoną ilością czekoladopodobnych niepodarów. Największym problemem było dla mnie rozmieszanie mleka w proszku tak aby nie powstały Zobacz więcej