Przepis na fasolka po bretońsku wg. 5 przemian

PYSZNOŚCIOWE PYSZNOŚCI: szczypta teorii gotowania wg 5 przemian Pages szczypta teorii gotowania wg 5 przemian Brak komentarzy: Prześlij komentarz Strona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) ME Zobacz więcej
Dzisiaj na blogu gościmy...kogo? MAJKĘ!!! Majka przygotowała przepyszną zupę wg. pięciu przemian. A oto i Majowy komentarz do tego przepisu: "Doskonała na zimę - długo gotowana, rozgrzewa i dodaje sił Zobacz więcej
Maj to miesiąc w którym mój nos przeżywa ekstazę. Tyle zapachów dookoła, pojawiają się ciągle nowe, bardziej intensywne i słodkie ale bez problemu je identyfikuje: konwalie, bez, piwonie, kasztany. Al Zobacz więcej
Każdy kto gościł u mnie  na Jagodowej Polanie miał styczność z tym aromatycznym, przyjemnie rozgrzewającym i lekko pobudzającym napojem. Nim właśnie rozpoczynamy każdy nasz dzień. Osoby interesujące s Zobacz więcej
Jakiś czas temu brałam udział w warsztatach z gotowania według diety 5 przemian. Mówiono tam o działaniu termicznym poszczególnych produktów spożywczych. Jakie produkty ocieplają a jakie ochładzają na Zobacz więcej
Od jakichś dwóch tygodni nie jadłam gotowanego obiadu. Po ekscesach świątecznych, znów wróciłam do 70 % surowego pożywienia, a moje ciało wraca do formy! W ten weekend miałam ochotę jednak na tradycyj Zobacz więcej
Klasyka kuchni polskiej - fasolka po bretońsku, czyli zupa z białej fasoli, z kiełbasą i koncentratem pomidorowym. Fasola jest bogata w witaminę A, B, E, ma mnóstwo białka, magnezu, wapnia, cynku, żel Zobacz więcej
Dynia w gulaszu jednym, dynia w gulaszu drugim i jeszcze zostało pół dyni, więc dziś – ZUPA KREM Z DYNI. Jak to u mnie, obiad musi robić się w miarę szybko, żeby więcej czasu na życie starczyło ;) Prz Zobacz więcej
Słyszeliście kiedyś o kuchni 5 przemian? Naturalna medycyna chińska zakłada, że wszystkie produkty są przyporządkowane jednemu z pięciu żywiołów i stąd też posiadają odmienne właściwości dla naszego o Zobacz więcej
pyszna i szybka SKŁADNIKI Z - żółta fasolka szparagowa, cukier, masło klarowane M - imbir, pieprz biały W - woda, sól D - cytryna O - szałwia, kurkuma CO I JAK Do zimnej wody dodajemy szczyptę soli, k Zobacz więcej
    Dzisiaj mam propozycję dla miłośników makaronu. Nie jestem wielką fanką klusek, dlatego nieczęsto kombinuję w tą stronę. Ale makarony faktycznie mają wiele niezaprzeczalnych zalet - są sycące, poż Zobacz więcej
 (dodaniu produktów z danego żywiołu) potrawę zamieszać i gotować ok. 1 min. Zobacz więcej
W weekendy i swita wraz z domownikami robimy sobie dopoudniowe sesje jogiczne, ktrych dopenieniem jest pyszne biesiadne niadanko. Poniewa przed wiczeniami nie mona je, ograniczamy si do porannego cong Zobacz więcej
Tematem dzisiejszego wpisu jest zupa, a waciwie poywny eintopf. Przepis  dostaam kilka lat temu od mojej przyjaciki. Zupa jest pyszna, wic zagocia na stae w moim jadospisie. Lubi mie ugotowany garnek Zobacz więcej
Przepisem o chlebie robi wstp do maego cyklu o zboach w naszej diecie. Temat wglowodanw budzi trwog zwaszcza u osb ze skonnoci do nadwagi. Ja postaram si przybliy wam sposoby spoywania ich bez obawy, Zobacz więcej
Zamiast wdlin, serw itp. proponuj pasty i pasztety do pieczywa. Poniewa przygotowujemy je wasnorcznie, s cakowicie wolne od konserwantw i polepszaczy smaku. Nie zawieraj nadmiaru soli, co jest bardzo Zobacz więcej
Pasztety to moja miłość, jednak nie mam odwagi jeść tych sklepowych:) Dziś chciałam się z Wami podzielić przepisem na naprawdę przepyszny pasztet, do tego zgodny z dietą diamondów, czyli można powiedz Zobacz więcej
Francuskie Bagietki Cebulowe » Fasolka po Bretońsku wg M. Gessler Fasolka po Bretońsku przygotowana z przepisu Magdy Gessler. Bardzo smaczna pachnąca wędzonym boczkiem i pomidorami. Danie nie jest spe Zobacz więcej