Przepis na fasolka szparagowa przetwory

Pomysł na kolejne przetwory podrzuciła mi sąsiadka, to fasolka w sosie pomidorowym. Przepis ciekawy i na pewno warto wypróbować. Ja przy okazji przeszukiwania Internetu znalazłam ten sam przepis na ty Zobacz więcej
Z ostatnich ogórków w tym roku przygotowałam pyszną sałatkę z fasolką szparagową. Cała rodzina uznała ją za niezwykle smaczną, a ja cieszę się że ją odkryłam. Z tej porcji wyszło mi ok. 9 słoików o po Zobacz więcej
Leczo z fasolki szparagowej przygotowuję już od kilku lat. Jest to pozycja dość pracochłonna, ale co roku znajduję na nią czas i chęci, bo wiem jak dobrze mieć je zimą w spiżarni. Każdemu zdarzają się Zobacz więcej
Witam serdecznie Propozycja na fasolkę szparagową w zalewie na zimę . Można ją podać do obiadu lub użyć do przygotowania sałatki . Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie dwa litrowe słoik Zobacz więcej
peggi
peggi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Peggi w kuchni
Fasolka szparagowa w słoikach

Fasolka szparagowa w słoikach 5417

Aktualnie wokół nas znajduje się wiele dobrodziejstw. Smakujemy owoce, warzywa... A jak będzie zimą? Poza standardowymi dżemami dobrze jest zamknąć w słoiku ulubione warzywa. Dzięki takim przetworom w Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Fasolka szparagowa na zimę

Fasolka szparagowa na zimę 9185

Jeden z moich ulubionych przetworów na zimę - fasolka szparagowa konserwowana. Dlaczego? Przecież nie zachwyca mocą dodatków, przyprawami z różnych stron świata, skomplikowanym wykonaniem. A jednak zi Zobacz więcej
  Plony fasolki szparagowej w tym roku są wyjatkowo udane :) Więc fasolka idzie do mrożenia a część do słoików. W wypróbowanej zalewie z curry. Przepis na zalewę jest tutaj klik. Zobacz więcej
Zaczynam robić różne przetwory na zimę, a jednym z moich ulubionych jest fasolka szparagowa. Idealna do surówek i zup zimową porą. Przygotowanie jej nie zajmuje wiele czasu, jedynie musi być długo got Zobacz więcej
Obsesja Smaków
Obsesja Smaków Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obsesja Smaków
Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa 5547

Uwielbiam fasolkę szparagową z bułką tartą i masłem. Niestety mrożona nie smakuje tak jak świeża, a zimą też mamy ochotę na taką fasolkę. I tu najlepsze są przepisy mojej mamy. Przepis na te fasolę go Zobacz więcej
Sezon na przetwory w pełni. Jak co roku, oprócz zapasów słoikowych mrożę także owoce, warzywa i zioła. Dzisiaj chciałam Wam pokazać jak w prosty sposób możemy zamrozić sezonowe warzywa. Wystarczy je t Zobacz więcej
Dorwałam książkę z przetworami, więc mam dużo pomysłów na nowe weki, jednak nie mam już pustych słoików! A dziś fasolka szparagowa na zimę wg Siostry Anastazji, prosta rzecz a w zimie na pewno ucieszy Zobacz więcej
Przetworów na zimę ciąg dalszy, fajnie w zimie zjeść fasolkę szparagową swoją własną przygotowaną w domu bez dodatku żadnych konserwantów i sztucznych dodatków i całego tego bałaganu od producentów. S Zobacz więcej
Fasolkę szparagową na zimę najchętniej mrożę, bo taka najbardziej przypomina nam smakiem świeżą fasolkę prosto z grządki. Wyjątek robię dla lecza z fasolką szparagową oraz tej pysznej fasolki w sosie Zobacz więcej
Zostałam obdarowana fasolką szparagową, więc postanowiłam zrobić kilka słoików, bo zapasy z zeszłego roku już dawno się skończyły. Składniki: 2 kg fasolki szparagowej 4-5 ziaren ziela angielskiego 3-4 Zobacz więcej
Pogoda jest cudowna, ale niestety jesień nadchodzi i nic chyba jej nie powstrzyma. Jeśli jesień to oczywiście przetwory. W mojej spiżarni stoją już ogórki, soki z porzeczek, z kwiatów i owoców czarneg Zobacz więcej
Fasolka szparagowa w słoikach na zimę Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatka owocowa z goździkami Fasolka szparagowa w słoikach na zimę           Fasolkę szparagową w słoikach robię tylko Zobacz więcej
Jeszcze kilka lat temu fasolkę szparagową zawsze mroziłam, ale odkąd spróbowałam fasolki ze słoika, przygotowuję ją właśnie w ten sposób. Jest o niebo lepsza od mrożonej i nie zabiera miejsca w zamraż Zobacz więcej
Fasolka szparagowa przygotowana z tego przepisu przechowuje się bardzo długo, po otwarciu słoika smakuje jak świeżutka, dopiero co zebrana i ugotowana. Wykorzystuje ją najczęściej jako dodatek do obia Zobacz więcej