Przepis na flądra przepisy gotowana

KasiaJ
KasiaJ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pełny talerz
Flądra w sezamie

Flądra w sezamie 697

Zachwycałam się już dorszem, a teraz przyszedł czas na kolejną morską rybę - flądrę. Każdy, kto choć raz spędzał wakacje nad naszym morzem, to musiał się na nią natknąć, w którejś z licznych smażalni. Zobacz więcej
Smażona flądra kojarzy mi się z latem, wakacjami i polskim morzem. Ale nic prostszego aby choć przez chwilę w trakcie zimy przenieść się w przyszłość. Potrzebujemy tylko pysznej rybki :) Są dwie szkoł Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Flądra smażona

Flądra smażona 4462

Na flądrę najlepszy jest najprostszy sposób. Czyli po prostu usmażyć bez zbędnych dodatków a ryba obroni się sama. flądra, sól, mąka, olej do smażenia Flądrę wypatroszyć, umyć, można odciąć głowę. Ja Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Flądry zapiekane

Flądry zapiekane 141

precelia
precelia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wyspasmaku.blog.pl
Flądra smażona

Flądra smażona 3498

Kto jest teraz nad morzem może się delektować smakiem świeżej pysznej flądry. Ta ryba zawsze przywołuje we mnie wspaniałe wspomnienia z dni spędzonych nad Bałtykiem :) Składniki: Technika wykonania: F Zobacz więcej
Składniki: (porcja dla 4 osób)   Od pewnego czasu „chodził” za mną sos morelowo-orzechowy do mięsa lub do ryb. Wciąż nie byłam pewna jak go doprawić, żeby pasował w połączeniu z resztą składników. Ost Zobacz więcej
Zatęskniliśmy za naszym Bałtykiem :) i wygrzebałam fląderkę z zamrażalki. Jak zwykle smakowała pysznie. Flądra sama w sobie jest dobra, nie potrzebne więc są jej wyszukane dodatki i składniki. Podałam Zobacz więcej
Fladrę świeżą myjemy, a następnie oprószamy solą i pieprzem. W jednej miseczce roztrzepujemy jajka w drugiej przygotowujemy mąkę do obtoczenia. Rybę panierujemy w jajku i mące - smażymy na złoty kolor Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mammadeli
Flądra smażona

Flądra smażona 3676

Już za kilka dni będę zajadać smażoną flądrę z papierowej tacki, słuchając szumu morskich fal. Domowe smażenie flądry traktuję więc jako przygotowanie do wakacji. Flądra jest pyszna, ale ma w sobie ni Zobacz więcej
co dziś jemy Mamo?
co dziś jemy Mamo? Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
co dziś jemy Mamo?
ROLADKI Z FLĄDRY

ROLADKI Z FLĄDRY 246

Roladki z flądry zawinięte z szynką parmeńską, nadziewane żurawiną, pietruszką, orzechami laskowymi i orzechami włoskimi. Polane sosem ze śmietany, wina i pietruszki. Zawinięte w papier i pieczone w p Zobacz więcej
Ten zestaw to jeden z moich ulubionych piątkowych obiadów z dzieciństwa. Niedrogo, prosto i zdrowo. Zupa rybna mojej mamy nadal smakuje najlepiej na świecie, a ja jedynie próbuję jej dorównać. Jest ba Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Flądra

Flądra 9249

Cześć =) Dziś, z racji piątku, kolejny przepis na smaczną rybę. Tym razem będzie to flądra. Flądra jest jedną z moich ulubionych ryb. Najlepsza jest oczywiście świeża, smażona lub grillowana - na waka Zobacz więcej
Składniki: 1,20 kg flądra świeża, 2 łyżki jarzynka, 1 łyżka pieprz mielony, 1/2 torebki tymianek, 1 sztuka sok z cytryny ze świeżej flądry odciąć głowę i ogonki, usunąć wnętrzności - dobrze opłukać po Zobacz więcej
Flądra pod morelowo-orzechową pierzynką 1 Flares Facebook 0 Pin It Share 1 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 1 Flares × Składniki: (porcja dla 4 osób) 2 duże lub 3 średnie filety z flą Zobacz więcej
rstolp102
rstolp102 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Miód i Pieprz
zupa z flądry

zupa z flądry 477

Filetowanie flądry to wyższa szkoła jazdy jak dla mnie, ale na szczęście można w sklepach rybnych dostać gotowce. Jedyne co trzeba to poobcinać nożyczkami falbanki, które są dookoła ryby- są nieco gor Zobacz więcej
karorad
karorad Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Japońska Kuchnia Karoliny
Gotowana flądra

Gotowana flądra 791

カレイの煮付け Przepis na flądrę już raz pojawił się na moim blogu. Był to przepis z regionu Kanto (wschodnia część wyspy Honshu) i charakteryzował go silny, wyrazisty smak.  Przepis, który prezentuję poniże Zobacz więcej