Przepis na fyrsztyk

Powiązane przepisy:

Placuszki z kaszy gryczanej - kuchnia podkarpacka W kuchni podkarpackiej kasza gryczana wykorzystywana jest na wiele różnych sposobów. W najprostszej formie podawana jest jako dodatek do mięs i sosów. Zobacz więcej
Katarzyna z Vegarnkowa
Katarzyna z Vegarnkowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
vegarnkowo
Bułeczki miseczki.

Bułeczki miseczki. 88

Świeżutkie, chrupkie, nie nasiąkają farszem.  Bułeczka w całości nie wydłubana zapewnia zupełnie inne doznania smakowe.  Mamy tu i wilgotny farsz, i skórkę, którą bardzo lubimy, i cały środek bułeczki Zobacz więcej
Lato w pełni, a ja zasypuję Was przepisami, w skład których wchodzą cytrusy. Kobieca przewrotność ;) Potrawy są jednak genialne, często do nich wracam i dlatego przekazuję dalej przepisy.  Co dziś Zobacz więcej
W poniedziałek odbył się wielki finał konkursu Gotuj z klasą. Uczniowie klas gastronomicznych z podlaskich szkół przygotowali dania regionalne i walczyli o praktyki pod okiem Karola Okrasy. Jak sobie Zobacz więcej
 Moja pierwsza akcja kulinarna, nie mogło być piękniejszej daty na debiut :) Moja mama jest najlepsza, nie tylko na świecie ale i wszech świecie i jeszcze dalej! Matka, nauczycielka, przyjaciółka - je Zobacz więcej
Razu pewnego, jak se szedłem przez podwórze pogwizdując wesoło, niekcąco zupełnie się mnie wzięło i przewróciło. Ale tak się przewróciło, że aż buteleczka spirytusu, co to ją żem troskliwie niósł, z r Zobacz więcej
Szybciutki farszyk bez kombinacji. Taki, że nic więcej do szczęścia nie trzeba!   Dooobra była bułeczka! Składniki: 500 g maki pszennej 750 użyłam z Młyna Wilkanowo ponad 1 szklanka zsiadłego mleka lu Zobacz więcej
Jeśli można upiec sernik bez krowiego sera to równie dobrze upiec można drożdżówki :) Drożdżówki z serem: * 14 kopiastych łyżek mąki, * 2 łyżki słodu/szt. miodu, * 1/4 kostki drożdży, * mleko sojowe, Zobacz więcej
W portowej części Gdyni ma powstać elegancka dzielnica miejska wzorowana na hamburskim Hafen City. Skoro tak, należałoby podpatrzeć, cóż to takiego owo Hafen City, a przy okazji doświadczyć smaku star Zobacz więcej
Studzianina*, studzienina**, studzielina***, albo zwyczajnie – galareta* – to nazwy, którymi na północy Podkarpacia określa się wieprzową galaretę. Jeszcze nie tak dawno nie było na podkarpackiej wsi Zobacz więcej
KucharkaZen
KucharkaZen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kucharka Zen
Zrobiłam pierogi!

Zrobiłam pierogi! 345

"Tylko, dziecko, jeśli już kupujesz pierogi, broń cię Panie Boże nie kupuj pierogów z kapustą i pieczarkami!" - nawet przez telefon babcia brzmiała stanowczo i troskliwie zarazem, co potrafią chyba wł Zobacz więcej
Dziś nie będzie przepisu. Dziś podzielę się relacją z naszego pożegnania wakacji. Dzisiaj mój Mały Mistrz Kuchni poszedł do szkoły. Wprawdzie zerówka ale jednak. Mam tremę, on się cieszy. Wracając do Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: